Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ζωρζέττα Λάλη: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο και τώρα θέλει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου

Τη δόξα μπορεί να την μίσησαν πολλοί, αλλά με τα προνόμια μίας βουλευτικής έδρας – και μάλιστα όταν αυτή προκύπτει από το πουθενά και ενώ προορίζεται για άλλο πρόσωπο – δύσκολο να γίνει το ίδιο.

Αυτό το παλιό ρητό έρχεται να επιβεβαιώσει η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωρζέττα Λάλη, η οποία διαμήνυσε με δηλώσεις της την Παρασκευή ότι εάν παραιτηθεί ο Όθωνας Ηλιόπουλος από βουλευτής, ώστε να εισέλθει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης για προφανείς λόγους ανάγκης της αντιπολιτευτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια δεν προτίθενται να κάνει το ίδιο, αλλά θα κρατήσει την έδρα!
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι εκτός από το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς υπάρχει και το “ανήθικο μειονέκτημα” κάποιων προσώπων της.

Βλέπετε ο κ. Κασσελάκης είναι 9ος στη σειρά του επικρατείας και για να γίνει βουλευτής, πρέπει να προκύψει μία κενή θέση (με την παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου), αλλά και να παραιτηθούν από την έδρα αυτή όσοι υποψήφιοι ήταν στις ενδιάμεσες θέσεις.

Δηλαδή, κατά σειρά η τέταρτη Πόπη Τσαπανίδου, ο πέμπτος Μιχάλης Καλογήρου, η έκτη Τζένη Λειβαδάρου, ο έβδομος Αθανάσιος Τσακρής και στη συνέχεια και η όγδοη κυρία Λάλη.

Η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι εάν όλοι οι προηγούμενοι από αυτήν δηλώσουν την παραίτησή τους, αναγνωρίζοντας ότι η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και οι παραιτήσεις (πρωτίστως του κ. Ηλιόπουλου που την κατέχει τώρα) υπηρετούν ακριβώς τις ανάγκες του κόμματος, η ίδια δεν θα το κάνει!

Δηλαδή θα παραιτηθούν πέντε άνθρωποι για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τον αρχηγό του στη Βουλή, αλλά η κυρία Λάλη, που προφανώς είναι πιο… «έξυπνη» από όλους θα την κρατήσει. Λέει πάνω κάτω η κυρία Λάλη ότι αδιαφορεί για το τι θα πράξουν οι άλλοι και θα εκμεταλλευτεί ιδιοτελώς και συμφεροντολογικά τις πράξεις ανιδιοτέλειας και γενναιότητας που θα κάνουν πέντε άλλοι συνυποψήφιοί της με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ποιο είναι το επιχείρημά της; Σύμφωνα με τα όσα είπε «θέλει να τιμήσει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα», που την έβαλε στο ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα.

Μόνο που η νομικός και επί χρόνια εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κυρία Λάλη αγνόησε παντελώς τον Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν αποφάσισε (στις 10 του μήνα τότε) να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς πριν να κάνουν το ίδιο τα στελέχη της Ομπρέλας.

Ζήτησε πάντως, ανεξάρτητα από το τι έκανε η Ομπρέλα, με email να διαγραφεί από τα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι τότε δεν είχε καμία διάθεση να τιμήσει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο ήταν υποψήφια, ούτε φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρέμεινε στο κόμμα.

Το εάν θέλει να παραδώσει την έδρα στη Νέα Αριστερά ή θα αποφασίσει να επιστρέψει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς αδιάφορο. Καθότι η όλη ιστορία και εφόσον φτάσει η σειρά της να παραιτηθεί όπως οι προηγούμενοι, θα ξεκινήσει και θα εκδηλωθεί για νένα σκοπό, που αφορά το ίδιο το κόμμα και όχι πρόσωπα: Το πώς θα έχει τον αρχηγό του στο κοινοβούλιο.
https://www.topontiki.gr/2024/03/08/zorzetta-lali-apochorise-apo-ton-siriza-ton-noemvrio-ke-tora-theli-tin-edra-tou-othona-iliopoulou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...