Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ράφα

Ο Νετανιάχου εγκλώβισε 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Ράφα και τώρα υπέγραψε εντολή για εισβολή. Αυτή η εισβολή μπορεί να είναι ό,τι χειρότερο θα έχει διαπράξει το Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε τη βάναυση επίθεσή του στη Γάζα. 
Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Ο στρατός του Ισραήλ βασίζεται κυρίως στην υποστήριξη των ΗΠΑ, γι’ αυτό ο Μπάιντεν έχει τη δύναμη να εμποδίσει την εισβολή, σταματώντας την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ. Απαίτησε να αναλάβει τώρα δράση, πριν να είναι πολύ αργά:  ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες, φίλοι
Ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια μαζική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο στη Γάζα όπου είναι μαζεμένοι πάνω από 1 εκατομμύριο άμαχοι. Χιλιάδες ακόμα παιδιά μπορεί να σκοτωθούν απ’ τα πυρά, μην έχοντας τρόπο διαφυγής. Αυτή τη στιγμή, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να ζητήσει ακόμα περισσότερα όπλα, ενόψει της επίθεσης στη Ράφα. Υπόγραψε την επείγουσα έκκληση για ειρήνη στον πρόεδρο Μπάιντεν για να απαιτήσουμε να σταματήσει τον εφοδιασμό του Ισραήλ με πυρομαχικά, πριν να είναι πολύ αργά.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάιντεν,

Θα μπορούσατε να σταματήσετε την εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και τη λιμοκτονία περισσότερων από 1 εκατ. αμάχων.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων του Ισραήλ. Δίνετε αμερικανικά όπλα σε μια κυβέρνηση που εμποδίζει ζωτική ανθρωπιστική βοήθεια και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Αυτό θα σταματήσει μόνο όταν απαιτήσετε να σταματήσει.

Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο σας ζητάμε να σταματήσετε να στηρίζετε τον θάνατο και τη δυστυχία στη Γάζα.

Όχι άλλα όπλα στο Ισραήλ!


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μόλις πέρασε ψήφισμα για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για το μήνα του Ραμαζανιού. Τους τελευταίους πέντε μήνες οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει βέτο ξανά και ξανά στις εκκλήσεις για εκεχειρία. Τελικά, η αντίσταση του Μπάιντεν καταρρέει χάρη στη δημόσια πίεση των Αμερικανών πολιτών κι όλου του κόσμου. Αλλά το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός, εκτός αν αναγκαστεί απ’ τις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για να διπλασιάσουμε την πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Καθώς διαβάζεις αυτό το email, αξιωματούχοι άμυνας του Ισραήλ βρίσκονται στην Ουάσιγκτον και πιέζουν τις ΗΠΑ για περισσότερα πυρομαχικά και όπλα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει συμφωνήσει σε 100 τέτοιες αποστολές τους τελευταίους 6 μήνες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρέπει να στέλνει όπλα σε κυβερνήσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως το Ισραήλ που εμποδίζει τη διανομή τροφίμων κι ανθρωπιστικής βοήθειας, κι αψηφά το ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός.

Λάβε μέρος σ’ αυτήν τη μαζική έκκληση για ειρήνη και για να σταματήσει o εφοδιασμός του Ισραήλ με αμερικανικά όπλα. Το Avaaz θα στείλει το μήνυμά μας απευθείας στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μαζί χρηματοδοτήσαμε ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας για να φέρουν τρόφιμα στη Γάζα. Οργανώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο για να ζητήσουμε κατάπαυση του πυρός. Οργανώσαμε συνάντηση γιατρών απ’ τη Γάζα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Υποστηρίξαμε οικογένειες που πιέζουν για την απελευθέρωση ομήρων και φυλακισμένων. Αγωνιστήκαμε για να λογοδοτήσουν οι εγκληματίες πολέμου στα ανώτατα δικαστήρια του κόσμου. Και δεν το βάζουμε κάτω. Θα συνεχίσουμε μέχρι να μπει τέλος σ’ αυτόν τον φρικτό πόλεμο!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Gordon, Nell, Fadi, Antonia, Mo, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...