Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το ‘επιτελικό κράτος’

Με έναν απολογισμό των εκλογών, αλλά και το όραμά του για τη σύγχρονη Κεντροαριστερά θέλησε να γιορτάσει την επέτειο 49 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός του πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας από το βήμα του Ζαππείου κατά τη σχετική εκδήλωση χθες, ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε και πέτυχε το τρίπτυχο που είχε θέσει ως στόχο Ενότητα- Ανανέωση-Πολιτική Αυτονομία. «Μεγαλώσαμε την παράταξή μας και ανανεώσαμε την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Ήρθαν ξανά κοντά μας μετά από πάνω από δέκα χρόνια οι νέες γενιές της πατρίδας μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μία νέα τροχιά, σε μια νέα πορεία. Αυτό που για πολλούς πέρυσι φάνταζε ακατόρθωτο, έχει αρχίσει πλέον να αποκτά σάρκα και οστά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας ευρεία κριτική στην Κυβέρνηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικεντρώθηκε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού και την αποτυχία της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, αλλά όχι μόνο. Μίλησε για αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους να απαντήσει στο αίτημα ασφάλειας των πολιτών και κατήγγειλε μεταξύ άλλων «ξήλωμα» του κοινωνικού κράτους, ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, επέλαση της ακρίβειας και οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

Μεγάλο κομμάτι της κριτικής του, επικεντρώθηκε και στο λεγόμενο ‘επιτελικό κράτος’. «Το ‘επιτελικό κράτος’ της ΝΔ είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Είναι το περιτύλιγμα μίας συγκεντρωτικής μορφής εξουσίας γύρω από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και διάχυσης ευθυνών», είπε, υποστηρίζοντας ότι «στην πραγματικότητα βλέπουμε καθημερινά μια ‘οργανωμένη ανευθυνότητα’ να επικρατεί στη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων του ελληνικού λαού». Όσο για την …ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, υποστήριξε πως αντί να την γεμίσει με ευθύνη, τη γέμισε με αλαζονεία.

Εστιάζοντας στο ΠΑΣΟΚ, έθεσε το πρόταγμά του στον απόηχο των τελευταίων εκλογών. «Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν την ανάγκη για μία ισχυρή αντιπολίτευση, για μία αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις με τη συντήρηση, τον ανορθολογισμό και την αναποτελεσματικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Μιας ισχυρής δημοκρατικής παράταξης που θα δίνει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας», είπε, ενώ επιχείρησε να αναπτύξει το όραμά του για τη σύγχρονη κεντροαριστερά και να θέσει τους στόχους του κόμματός του για τα επόμενα ορόσημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Στη θεματική συζήτηση για το κλίμα, που προηγήθηκε, κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Χάρης Δούκας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
https://www.matrix24.gr/2023/09/epikinoniako-pirotechnima-to-epiteliko-kratos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...