Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Όχι άλλη αγιογραφία του πρωθυπουργού…

Την ακριβή καταγραφή των ανθρώπινων πρώτα από όλα απωλειών, και κατόπιν των περιουσιών, των καλλιεργειών και της κτηνοτροφικής παραγωγής, προκειμένου να μάθουμε ποια είναι η καταστροφή στην πραγματική της διάσταση, ζητούν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Κρούουν δε, τον κώδωνα του κινδύνου και για την άμεση αντιμετώπιση ασθενειών, που απειλούν πλέον ανοιχτά τη δημόσια υγεία στην περιοχή.

«Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία δεν είναι αναποδιά. Και δεν μπορώ να ακούω την αγιογραφία του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου τέτοιες μέρες. Αλίμονο αν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με βάση ένα πρόσωπο. Όχι άλλη αγιογραφία του πρωθυπουργού που ανέβηκε να πει τα ίδια που έλεγε πριν από τρία χρόνια για τον Ιανό, ειρήσθω εν παρόδω κυβερνά ήδη τέσσερα χρόνια», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, που έκανε λόγο για ευθύνες που αφορούν σε δύο επίπεδα, τις υποδομές και την πολιτική προστασία. Για τις μεν υποδομές, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η Θεσσαλία είχε δεχθεί ηχηρό προειδοποιητικό σήμα, τον Ιανό. «Έκτοτε, έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν στην αντιπλημμυρική προστασία; Έχουμε τα αναγκαία φράγματα και αναχώματα; Έχουν καθαριστεί τα ποτάμια και τα κανάλια;», ρωτούν, για να πάρουν αρνητική απάντηση από τους κατοίκους στη Θεσσαλία. Όσο για την πολιτική προστασία, ρωτούν αν υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια για την αντιπλημμυρική προστασία, αν εστάλη το 112 στον Παλαμά εγκαίρως για να φύγει ο κόσμος από τα σπίτια του και αν ενεπλάκη ο στρατός την ώρα που έπρεπε, με την απάντηση είτε να εκκρεμεί είτε να είναι και πάλι ‘όχι’.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνονται την αποκατάσταση και τη θωράκιση της Θεσσαλίας ως ‘εθνική υπόθεση’, για αυτό και ζητούν σχέδιο, μελέτη, συναίνεση και συνεννόηση. «Η κλιματική κρίση υπάρχει, το κλίμα αλλάζει και θα πρέπει να αλλάξει και το κράτος. Δεν μπορούμε να ακούμε άλλες δικαιολογίες», λένε. Την ίδια ώρα, ζητούν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών. Στόχος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα, είναι όχι μία ακόμα άγονη πολιτική αντιπαράθεση και η δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, αλλά η διερεύνηση της τραγωδίας, η αναζήτηση της αλήθειας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα πιο ασφαλές μέλλον για όλους τους Έλληνες.
https://www.matrix24.gr/2023/09/ochi-alli-agiografia-tou-prothipourgou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...