Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ζητά «έκτακτα και επείγοντα μέτρα» για την ανακούφιση των πληγέντων

Στην ουσία και όχι στην επικοινωνία, επιμένει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που επιλέγει να μη μένει στην στείρα κριτική, αλλά να προτείνει λύσεις και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση βασικών προβλημάτων σήμερα. Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση της καταστροφής στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία ‘Daniel’, όταν μετά τις προτάσεις του για Task Force, που μεταξύ άλλων θα φροντίσει για τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, φρόντισε να επισκεφθεί την περιοχή το νούμερο 2 της Ευρωβουλής, η πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες. Μία επίσκεψη που μπορεί να μην …έπαιξε σε πολλά ΜΜΕ, όπως παραπονέθηκε από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές στο Ζάππειο ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά φαίνεται ότι παράγει ήδη αποτελέσματα.

Ειδικότερα, μετά από την επίσκεψή της στη Θεσσαλία την περασμένη Δευτέρα και επιστρέφοντας στα καθήκοντά της, η Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε Επιτρόπους, ζητώντας ‘έκτακτα και επείγοντα μέτρα’ για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία.

«Ταξίδεψα προσωπικά στην περιοχή και συναντήθηκα με τους πληγέντες πολίτες, τις οικογένειές τους, τους αγρότες και τις τοπικές αρχές, οπότε επιτρέψτε μου να μεταφέρω την αγωνία τους και την έκκλησή τους για βοήθεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ.Γκαρσία στην επιστολή της, εξηγώντας πως περισσότερα από 72.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, καταστρέφοντας σχεδόν το 23% της γεωργικής περιοχής της Ελλάδας. Σημειώνοντας μάλιστα ότι περισσότερα από 100.000 ζώα εκτροφής έχουν σκοτωθεί (πρόβατα, αγελάδες, χοίροι), δεν κρύβει την αγωνία της για την υγειονομική ‘βόμβα’ που παραμονεύει στην περιοχή. «Καθώς δεκάδες χιλιάδες ζώα πνίγηκαν, το πλημμυρισμένο νερό θεωρείται τώρα τοξικό, αποτελώντας μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σοκαρίστηκα ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή μου, πως μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι αρχές δεν έχουν ακόμα παρέμβει για την αφαίρεση των νεκρών ζώων, δημιουργώντας τεράστιο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την περιοχή με τη μόλυνση των υδροφόρου ορίζοντα», γράφει, καλώντας τις ευρωπαϊκές αρχές πλέον σε ευαισθητοποίηση και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Σημειώνεται ότι η επιστολή απευθύνθηκε επίσης και στους αρμόδιους Επιτρόπους Γιόχανες Χαν, Νικολά Σμιτ, Ελίζα Φερρέιρα, Γιάνους Βογιεχόφσκι, Γιάνεζ Λενάρτσιτς.
https://www.matrix24.gr/2023/09/zita-ektakta-ke-epigonta-metra-gia-tin-anakoufisi-ton-pligenton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...