Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Γλυφοσάτη ⚠️

Η γλυφοσάτη είναι ένα απ’ τα τοξικότερα χημικά στον πλανήτη. Σκοτώνει μέλισσες, δηλητηριάζει ολόκληρα οικοσυστήματα κι έχει βρεθεί ακόμα και σε βρεφικές πάνες!! Αλλά σε λίγες βδομάδες, η Ευρώπη μπορεί επιτέλους να απαγορέψει αυτό το θανατηφόρο φυτοφάρμακο. Ας ζητήσουμε λοιπόν απ’ τους νομοθέτες να ψηφίσουν την πιο ουσιαστική απαγόρευση μέχρι τώρα. Υπόγραψε με ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ

Φίλες και φίλοι στην Ευρώπη,
Η γλυφοσάτη είναι γνωστή ως το μελισσοκτόνο φυτοφάρμακο. Αλλά δεν απειλεί μόνο τις μέλισσες.

Είναι ένα απ’ τα τοξικότερα χημικά που παράχθηκαν ποτέ στον πλανήτη, με τρομερές επιπτώσεις για την υγεία. Έχει βρεθεί σε βρεφικές πάνες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εγκυμοσύνης, και μια μεγάλη έρευνα δείχνει πως αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου κατά 40%!!

Όμως σε λίγες βδομάδες έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να κερδίσουμε την απαγόρευση αυτού του δηλητηρίου μια για πάντα.

Όλα εξαρτώνται από μία ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου. Αλλά οι κολοσσοί των φυτοφαρμάκων κάνουν το παν για να πιέσουν τους πολιτικούς να προστατέψουν τα κέρδη τους.

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί.

Ίσως να μην εμπιστευόμαστε όλους τους πολιτικούς, αλλά εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον για να φέρουμε την αλλαγή που χρειαζόμαστε. Ας ξεκινήσουμε!

Το 2018 κερδίσαμε μια ιστορική απαγόρευση ενάντια στα μελισσοκτόνα φυτοφάρμακα, και τώρα μπορούμε να το ξανακάνουμε! Υπόγραψε και διάδωσέ το παντού, και το Avaaz με τους συνεργάτες του θα παραδώσουν τις φωνές μας απευθείας στις διαπραγματεύσεις, στις Βρυξέλλες.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ


Προς τους ηγέτες της ΕΕ και τους εκπροσώπους των κρατών μελών της Μόνιμης Επιτροπής Φυτών, Ζώων, Τροφίμων και Ζωοτροφών:

Ως Ευρωπαίοι πολίτες σας ζητάμε να καταψηφίσετε την επανέγκριση της γλυφοσάτης, η οποία βρίσκεται σε ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται ευρέως σ’ όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να εκτιθόμαστε σε τοξικά προϊόντα που, όχι μόνο καταστρέφουν τα πολύτιμα οικοσυστήματα μας, αλλά βλάπτουν και την υγεία μας, οδηγώντας ακόμα και σε καρκίνο.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να φέρνουν κέρδος, αλλά είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο. Πόσο μάλλον για τον πλανήτη.

Οι κολοσσοί της βιοχημίας υποβάλλουν ξανά και ξανά μονόπλευρες έρευνες για να πείσουν τις αρχές και τους αγρότες ότι τα φυτοφάρμακα είναι απαραίτητα για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του κόσμου. Αλλά οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το να ψεκάζουμε τοξικά χημικά στις καλλιέργειες είναι μια πρόχειρη λύση με καταστροφικές συνέπειες, και ταυτόχρονα επιζήμια σε βάθος χρόνου για την παραγωγή τροφίμων.

Ορισμένα απλά μέτρα μπορούν να ωφελήσουν όλο τον κόσμο, όπως η αμειψισπορά (η εναλλαγή καλλιεργειών στο ίδιο χωράφι) κι οι καινοτομίες στη γεωργία, οι οποίες θα στοχεύουν στη στήριξη των αγροτών και θα εναρμονίζονται με τη φύση αντί να την καταστρέφουν. Και μάλιστα, με την απαγόρευση της γλυφοσάτης μπορούμε επιτέλους να κάνουμε την αρχή για 50% λιγότερο επικίνδυνα φυτοφάρμακα μέχρι το 2030. Γι’ αυτό είναι τόσο κρίσιμη αυτή η επικείμενη ψηφοφορία.

Κάθε κράτος της ΕΕ παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και κάθε ψήφος μετράει! Γι’ αυτό, όπου κι αν βρίσκεσαι, υπόγραψε για να δώσουμε δυναμική στην έκκλησή μας για ουσιαστική απαγόρευση:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ
Το κίνημα του Avaaz έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν για να σταματήσει τους κολοσσούς των φυτοφαρμάκων που δηλητηριάζουν τη Μητέρα Γη. Το 2018 βοηθήσαμε να απαγορευτούν τα μελισσοκτόνα νεονικοτινοειδή. Αλλά για να έχει νόημα η νίκη μας σε βάθος χρόνου, χρειαζόμαστε νόμους που θα κρατούν τα τοξικά χημικά μακριά απ’ τον οργανισμό μας, το τραπέζι και τις παιδικές χαρές μας. Γι’ αυτό ας τα δώσουμε όλα σήμερα κι ας πιέσουμε την ΕΕ να προχωρήσει αποφασιστικά προς έναν κόσμο ελεύθερο από φυτοφάρμακα.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Adela, Luis, Mike, Isabella, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...