Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ανδρουλάκης: «Υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία είναι ο κ. Μητσοτάκης»

«Υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλία είναι ένας και είναι ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προτεραιότητα τη διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι την αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στην Καρδίτσα στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία.

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, καθυστερεί η αποκομιδή και η καύση τους, οδηγείται η Θεσσαλία στο να μετατραπεί σε μία υγειονομική βόμβα και αντί, λοιπόν να υπάρχουν πρακτικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των επιπτώσεων, τι βλέπουμε; Να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο και να ανακοινώνει ένα πακέτο 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που, όμως, τα περισσότερα δεν είναι νέα χρήματα, αλλά είναι χρήματα που ήδη δικαιούται η χώρα από ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν έχει αξιοποιήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Βλέπουμε ανεύθυνους υπουργούς να κάνουν ένα παιχνίδι κολοκυθιάς στα τηλεοπτικά δίκτυα μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δικών τους και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Πρέπει να μπει τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία. Πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και να υπάρχει ένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός της Θεσσαλίας.

Είναι η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι σε απόγνωση. Πρέπει ο καθένας με ευθύνη να σταθεί σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των υπουργών και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος και περιφρονεί τη νοημοσύνη των πολιτών και το ίδιο το πρόβλημα.
Υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν είναι ένας και είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός έφτιαξε αυτή την κυβέρνηση που βλέπουμε σιγά-σιγά να ξηλώνεται το πουλόβερ της. Υπεύθυνος για την κατάσταση είναι ο ίδιος».

Σε ότι αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απέτυχε να προσαρμόσει τη χώρα σε αυτές τις νέες συνθήκες όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση» και παρατήρησε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η κλιματική αλλαγή ως άλλοθι.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για ένα σχέδιο που θα ανατάξει το μεγάλο φυσικό πνεύμονα, που είναι το δάσος της Δαδιάς. Μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ορνιθοπανίδες της Ευρώπης. Πάντα με σχέδιο, με σοβαρότητα και με βήματα που η χώρα ανεβαίνει και δημιουργεί συνθήκες προστασίας του πολίτη και του φυσικού της πλούτου. Και όχι με λαϊκισμούς, με χαρακτηρισμούς, όπως είδαμε να κάνει και ένα μέρος της αντιπολίτευσης αλλά πάνω από όλα ο κ. Μητσοτάκης στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναβάθμιση και της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής και του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, μετά την καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς.

Οι τελευταίες δράσεις και τα βήματα της κυβέρνησης είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι υπεύθυνη αντιμετώπιση των επιπτώσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στην ομιλία που θα κάνει το βράδυ της Παρασκευής στην 87η ΔΕΘ θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο αντιμετώπισης όλων αυτών των σημαντικών επιπτώσεων στη Θεσσαλία και στον Εβρο, πάντα στη βάση της υπεύθυνης διαχείρισης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γιάννη Καλογερούδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Τόσκα.

«Κάναμε μία συζήτηση ολοκληρωμένη και για τον ΟΑΣΘ και για το Μετρό και για το Fly over και η προτεραιότητά μας είναι να εξελιχθούν άμεσα, αλλά πάντα με ένα βιώσιμο τρόπο όπου οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε ότι καθυστέρησε στο έργο του μετρό και η έλλειψη μέσων ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό και το ΠΑΣΟΚ προτείνει πράγματα που αντιμετωπίζουν το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, χωρίς να το ανακυκλώνουν ή να αποφεύγουν την απάντηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας είπε ότι σε ότι αφορά τον οδικό άξονα flyover η προσπάθεια επικεντρώνεται στην απάλυνση όποιων επιπτώσεων παρουσιαστούν στους πρώτους μήνες της κατασκευής του έργου.
https://www.enikos.gr/politics/androulakis-ypefthynos-gia-osa-symvainoun-sti-thessalia-einai-o-k-mitsotakis/2027853/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...