Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι ‘μακρύ χέρι’ της εξουσίας του πρωθυπουργού

Αν υπάρχει ένα κόμμα που έχει συνδεθεί τόσο με τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία σχέση διαχρονική, που στην Χαριλάου Τρικούπη θα κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν ζωντανή. Για αυτό και οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μεγάλη σημασία για το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο ίδιος, έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στην Αυτοδιοίκηση, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Χρήστου Παπαστεργίου, υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για μία Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι ‘μακρύ χέρι’ της εξουσίας του εκάστοτε πρωθυπουργού. Υποστηρίζοντας ότι οι επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου στις περιφερειακές εκλογές υπακούνε στο κριτήριο ελέγχου της αυτοδιοίκησης, αντιπαρέβαλλε τον στόχο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που είναι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υπηρετεί τον πολίτη. «Αντί η Αυτοδιοίκηση να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, όπως την οραματίστηκε η παράταξή μας, ως πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης, είναι το μακρύ χέρι του επιτελικού κράτους του κ.Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό σας καλώ να καταψηφίσετε τους υποψηφίους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας. Διότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση», είπε.

Έχοντας βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν παραδοσιακά προσφέρει στην Αυτοδιοίκηση και την παράταξη, αλλά και νέους ανθρώπους που έχουν ενταχθεί στον συνδυασμό, ο κ.Ανδρουλάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Το βασικό μας κριτήριο όταν ανακοινώσαμε ποια πρόσωπα στηρίζουμε στις Περιφέρειες ήταν να στέκονται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες», είπε, υπογραμμίζοντας πως ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Χρήστος Παπαστεργίου, που άλλωστε «σήκωσε το βάρος της ευθύνης, που του έδωσε η παράταξη και το 2019 και το 2023», όπως είπε.

«Ο Χρήστος Παπαστεργίου και οι υπόλοιπες δώδεκα επιλογές που κάναμε, είναι τέτοιοι άνθρωποι : Λίγα λόγια και πολλή δουλειά», είπε, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που αγωνιούν να προσφέρουν στην Ελλάδα του μέλλοντος και όχι να κάτσουν στην καρέκλα της εξουσίας. Δήλωσε μάλιστα περήφανος για όλους και έδωσε το στίγμα, καταλήγοντας ότι θα είναι στο πλευρό τους, αφού «έχει αξία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, η κοινωνία των πολιτών, για μία σύγχρονη Ελλάδα, για μια ισχυρή Κεντρική Μακεδονία».
https://www.matrix24.gr/2023/09/aftodiikisi-dipla-ston-politi-ke-ochi-makri-cheri-tis-exousias-tou-prothipourgou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...