Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Οι νέες ταυτότητες και οι ιστορίες για αγρίους

Ανακοινώθηκε ότι θα αλλάξουν οι ταυτότητες και έγινε ο κακός χαμός. Πλήθος κόσμου ξημεροβραδιάζεται έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να βγάλει την παλαιά ταυτότητα ώστε να γλιτώσει από το θηρίο της αποκάλυψης και το χάραγμα του 666 που θα βρίσκεται στο chip που περιλαμβάνεται στις νέες ταυτότητες.

Ελάτε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μας είπαν ότι θα αλλάξουν τις ταυτότητες, αλλά δεν μας είπαν το γιατί. Οι ταυτότητες που έχουμε σήμερα καθιερώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και ήταν σύγχρονες για την εποχή τους. Σήμερα είναι εντελώς ξεπερασμένες. Μπορούν να πλαστογραφηθούν από ερασιτέχνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φερόμενος σαν αρχηγός της 17 Νοέμβρη, Γιωτόπουλος, όταν συνελήφθη είχε πλαστογραφημένη κλεμμένη ταυτότητα, η οποία μάλιστα ανήκε σε… γυναίκα.

Πάμε παρακάτω. Οι ερασιτέχνες του ΠΑΣΟΚ, όταν ανέλαβαν την εξουσία το μακρινό 1981, κοντά στις άλλες βλακείες που έκαναν τότε, έκαναν και τη μεγαλύτερη βλακεία να αναθέσουν την έκδοση των διαβατηρίων στις… περιφέρειες της χώρας. Είναι δύσκολο να εξασφαλίσει κανείς συνθήκες απόλυτης ασφάλειας σε ένα χώρο, πολλώ μάλλον σε πολλούς χώρους. Φανταστείτε ότι τα κενά βιβλιαράκια των διαβατηρίων βρίσκονταν διασκορπισμένα στις 56 περιφέρειες της χώρας. Το τι έγινε τότε δεν περιγράφεται. Το Ελληνικό Διαβατήριο έγινε το πλέον ξεφτιλισμένο έγγραφο του κόσμου. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση ευτυχώς διορθώθηκε το 2005, οπότε από τότε έχουμε εξαιρετικά ασφαλή διαβατήρια ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Προσοχή όμως. Για να βγάλει κανείς διαβατήριο χρειάζεται ταυτότητα. Αφού, λοιπόν, μπορείς να πλαστογραφήσεις μια ταυτότητα, και με αυτή να βγάλεις ένα «γνήσιο» διαβατήριο, τότε υπονομεύεται η αξία του διαβατηρίου. Ιδού γιατί πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητες οι οποίες θα είναι πρακτικά αδύνατο να πλαστογραφηθούν. Η ασφαλής ταυτοπροσωπία είναι εντελώς απαραίτητη σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής.

Ελάτε όμως να γυρίσουμε κάμποσα χρόνια πίσω. Βρισκόμαστε στο 1990, όταν υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Σωτήρης Κούβελας, με τον οποίον είχαμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη φιλία και ζητούσε τη συμβουλή μου για διάφορα θέματα. Τον έπεισα τότε ότι έπρεπε να εκδώσουμε νέες και ασφαλείς ταυτότητες με τον Ενιαίο Κωδικό Αριθμό Μητρώου (ΕΚΑΜ). Τότε φυσικά δεν υπήρχε το chip, αλλά οι ταυτότητες θα είχαν το bar code. Κακός χαμός. Κάποιος έπεισε τους θρησκόληπτους ότι το bar code περιλαμβάνει το 666 που είναι το χάραγμα του διαβόλου και όποιος έχει τη νέα ταυτότητα θα είναι υποχείριο του θηρίου! Αν εξετάσετε οποιοδήποτε bar code θα διαπιστώσετε ότι στην αρχή, μέση και τέλος περιλαμβάνει δύο γραμμές που είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες. Αυτές λοιπόν οι τρεις διπλές γραμμές υποτίθεται ότι είναι το 666.

Η ιστορία με το bar code είναι εξαιρετικά σημαντική για να διαπιστώσουμε ότι η φασαρία των θρησκόληπτων είναι προσχηματική και όχι ουσιαστική. Σήμερα, αν δεν αποδεχτείς το bar code που βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα, βιβλία, εφημερίδες και όπου αλλού χρειάζεται, δεν μπορείς να ζήσεις. Και έτσι το bar code έγινε «γαργάρα» και σιωπηλά ξεπεράστηκε. Εχετε ακούσει κανένα να μιλάει για το bar code και το χάραγμα; Τι έγινε, άλλαξε η Αποκάλυψη του Ιωάννου και ο διάβολος εγκατέλειψε το bar code και προσαρμόστηκε στη σύγχρονη τεχνολογία του chip; Βλέπετε τον παραλογισμό;

Οι αδύναμες τότε διαμαρτυρίες ξεπεράστηκαν και ο διαγωνισμός προχώρησε. Το πρότυπό μας ήταν οι πλαστικές ταυτότητες της Ισπανίας, με μέγεθος πιστωτικής κάρτας με τον μοναδικό αριθμό κάθε πολίτη και bar code. Βλέπετε, στην Ισπανία των καθολικών ο Θεός τους δεν απαγόρευε τη χρήση bar code. Τον διαγωνισμό τον κέρδισε δίκαια η πανίσχυρη τότε Intrasoft. Τονίζω το δίκαια, γιατί μετείχαμε και εμείς η Δέλτα Πληροφορική με την ΙΒΜ, αλλά ομολογουμένως η προσφορά τους ήταν καλύτερη. Τον Σεπτέμβριο του 1993 έπεσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ξαναβγήκε το ΠΑΣΟΚ. Υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ακυρώσει τον διαγωνισμό! Αυτή είναι η Ελλάδα. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί το έκανε. Θα είχαμε μπει στη σύγχρονη εποχή από τη δεκαετία του ’90. Χάσαμε τριάντα χρόνια με την έλλειψη ταυτοπροσωπίας που μόνο τους παραβατικούς βολεύει και όχι τους έντιμους πολίτες.

Θα συμπληρώσω την ιστορία με ένα άλλο χαρακτηριστικό περιστατικό στο saga των ταυτοτήτων. Πριν από χρόνια ένας υπουργός με ρώτησε: «Αν ήταν στο χέρι σου να πραγματοποιήσεις μια μόνο δράση για τον εκσυγχρονισμό της Χώρας, τι θα έκανες;» Χωρίς δισταγμό του απάντησα: «Θα ξεκινούσα την έκδοση της Κάρτας Πολίτη με τον μοναδικό αριθμό». Ξαναβρεθήκαμε ύστερα από μερικές ημέρες και τον ρώτησα πώς πάει το θέμα. Μου είπε ότι το συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε: «Ξέχασέ το, δεν είναι ώρα να τα βάλουμε με την εκκλησία». Ετσι έληξε άδοξα μια ακόμα προσπάθεια εκσυγχρονισμού.

Πάμε τώρα στις νέες ταυτότητες. Προσωπικά, αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι αν θα έχουν ή όχι chip. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι άλλο και πολύ καθοριστικό. Σήμερα, άμα χάσεις ή αλλάξεις την ταυτότητά σου αλλάζει και ο αριθμός της. Αυτό είναι που δημιουργεί τα προβλήματα ταυτοπροσωπίας. Τα ονόματα στην ελληνική γλώσσα είναι δύσκολα. Πάρτε για παράδειγμα το δικό μου επίθετο. Περιλαμβάνει υ, ι και η. Αν από ανορθογραφία αλλάξει ένα ή δύο γίνεται άλλος άνθρωπος. Αυτό, λοιπόν, που απαιτείται στις νέες ταυτότητες είναι ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη.


Δυνατότητα «εντοπισμού και γνώση του ακριβούς γεωγραφικού στίγματος» δεν υπάρχει ούτε με τα προηγμένα μέσα των μυστικών υπηρε-σιών της Αμερικής.

Βεβαίως τα στοιχεία της ταυτότητας είναι προσωπικά δεδομένα, είτε αυτή είναι η χάρτινη που έχουμε σήμερα είτε αυτή είναι πλαστική που θα έχουμε αύριο. Δυνατότητα «εντοπισμού και γνώση του ακριβούς γεωγραφικού στίγματος» δεν υπάρχει ούτε με τα προηγμένα μέσα των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής. Αυτές είναι ιστορίες για αγρίους που στην Ελλάδα ευδοκιμούν. Αντίθετα το κινητό τηλέφωνο που όλοι κουβαλάμε στην τσέπη μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα όχι μόνο στις προηγμένες μυστικές υπηρεσίες αλλά και σε ερασιτέχνες που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σου. Δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται για τις δυνατότητες αυτές του κινητού τηλεφώνου.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι όλη η συζήτηση γίνεται γιατί δεν θέλουμε να διορθώσουμε το μπάχαλο που υφίσταται σήμερα με την απόλυτη έλλειψη ασφαλούς ταυτοπροσωπίας, η οποία φυσικά ταλαιπωρεί τον νομοταγή πολίτη, ενώ αντίθετα επιτρέπει στους παρανόμους να συνεχίζουν τις παρανομίες τους, με σύμμαχο την παραπληροφορημένη εκκλησία.

Ολοι αυτοί που δεν θέλουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει παράλληλα να παραδώσουν και τα σημερινά διαβατήρια που έχουν, καθώς και τις τραπεζικές κάρτες διότι και αυτά περιέχουν το chip που υποτίθεται ότι τους ενοχλεί.

Θα κλείσω με μια αληθινή ιστορία. Οταν το 2010, ο τότε Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εκδώσει την Κάρτα Πολίτη, συνάντησα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο συνδεόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια, προκειμένου να τον ενημερώσω για το θέμα. Στη συνάντηση του έδωσα το βιβλίο μου «20 Μήνες Ομηρος». Το πήρε και το ξεφύλλισε. Τον ρώτησα αν το δέχεται. Εκπληκτος με ρώτησε: «Γιατί να μην το δεχτώ;» Τότε του απάντησα: «Μα γιατί στο οπισθόφυλλο έχει το bar code που υποτίθεται είναι το χάραγμα 666». Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως κατάλαβε το επιχείρημα και συνέστησε μια επιτροπή για να γνωμοδοτήσει για το θέμα.

Η επιτροπή σε μια συνεδρίασή της κάλεσε τον Στέφανο Γκρίτζαλη τότε Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Διομήδη Σπινέλη τότε Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων και τον υποφαινόμενο. Η συνάντηση έγινε στη Μονή Πετράκη. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα τους μητροπολίτες, ήταν ένας νεαρός μοναχός ο οποίος φαίνεται ότι είχε καταλάβει το θέμα και με το επιχείρημα ότι ο Χριστός γεννήθηκε όταν ο Ιωσήφ και η Μαρία πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα για να απογραφούν, προσπάθησε να πείσει τους υπόλοιπους ότι η θρησκεία δεν εναντιώνεται στην καταγραφή των πολιτών. Αυτοί που είχαν αντιρρήσεις ήταν κάποιοι συνταξιούχοι δικαστικοί που μάλλον προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τη θέση τους και τις τυχόν αμοιβές τους. Επειτα από διάφορες συζητήσεις όπου ακούσαμε απίθανες δοξασίες (από τους δικαστικούς), τους έθεσα το ερώτημα: «Στο ισόγειο του κτηρίου σας υπάρχει ένα ΑΤΜ από όπου υποθέτω ότι παίρνετε τα χρήματα της μισθοδοσίας με την κάρτα σας. Γιατί δεν σας ενοχλεί το chip που υπάρχει στην κάρτα αυτή, αλλά σας ενοχλεί το chip που θα έχει η νέα ταυτότητα»; Ετσι έληξε η συζήτηση και έφυγαν μάλλον προβληματισμένοι. Δεν είμαι βέβαιος αν είδαν το φως το αληθινόν!

ΥΓ.: Στην Κύπρο την οποίαν κατοικούν Ελληνες Ορθόδοξοι, έχουν εδώ και πολλά χρόνια εκδώσει τις νέες ταυτότητες οι οποίες περιλαμβάνουν chip και φέρουν τον μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης του πολίτη. Μία τέτοια έχω και εγώ. Δεν είδα να έστειλε ο Θεός ακρίδες για να τους καταστρέψουν ούτε και έχουν γίνει όλοι οι Ελληνες Κύπριοι υποχείρια του Σατανά. Φαίνεται ότι εδώ στην Ελλάδα άλλο Θεό λατρεύουμε! Ο Θεός της Κύπρου να μας βοηθήσει.
https://www.kathimerini.gr/opinion/562595578/oi-nees-taytotites-kai-oi-istories-gia-agrioys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου