Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καμία συζήτηση για αναβολή, λέει η κυβέρνηση

Κατηγορηματικά – πιο κατηγορηματικά δεν γίνεται… – διαψεύδει η κυβέρνηση φημολογία περί αναβολής για κάποιο διάστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώπιον των καταστροφών που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα.

Τη συζήτηση για το θέμα ξεκίνησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν νομίζω ότι είναι δυνατή (σ.σ. η διεξαγωγή των εκλογών στις 8 και 15 Οκτωβρίου). Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να γίνουν εκλογές», προσθέτοντας μάλιστα ότι «έχω θέσει το θέμα και έχω ζητήσει άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης. Δεν είναι απόφαση της περιφέρειας όμως οι εκλογές».

Μετά τις δηλώσεις Αγοραστού, άρχισε να φουντώνει μια φημολογία σχετικά με το τι θα γίνει με τις εκλογές, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί το ενδεχόμενο να πάνε πίσω κατά μία ή δύο εβδομάδες, και για απολύτως πρακτικούς λόγους (στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές η διεξαγωγή τους θα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη), αλλά και για πολιτικούς (ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «θυμό και οργή», συναισθήματα που σαφώς δεν είναι ευνοϊκά για τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ…).

Το topontiki.gr επικοινώνησε με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για το θέμα, τα οποία, ωστόσο, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει απολύτως καμία συζήτηση περί αυτοδιοικητικών εκλογών και ότι σύσσωμη η κυβέρνηση (ας μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο τμήμα της έχει… μετακομίσει στη Λάρισα) έχει ρίξει όλο το βάρος της στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες και στην ταχεία καταγραφή και αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.


Υπενθυμίζεται ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών η κυβέρνηση αποφάσισε να «πάνε πίσω» οι εθνικές εκλογές, ωστόσο, πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι τότε ακόμα δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως η ημερομηνία διεξαγωγής τους, ενώ ο χρόνος πραγματοποίησης των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι γνωστός εδώ και καιρό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί – αν κριθεί αναγκαίο – να αλλάξει, αν και πλέον εκτιμάται ότι δεν υπάρχουν και μεγάλα χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο.
https://www.topontiki.gr/2023/09/08/aftodiikitikes-ekloges-kamia-sizitisi-gia-anavoli-lei-i-kivernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...