Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Μαρινάκης για νέες ταυτότητες: Δεν μπορούμε να συνομιλούμε με το παράλογο

Προκαλεί «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση, λόγω αντιδράσεων μερίδας πολιτών – συνόδευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μια εβδομάδα πριν την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την 87η ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αποτελεί μεταρρυθμιστή επιλογή που παρέχει επιπρόσθετη ασφάλεια και διευκολύνει τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από τις νέες ταυτότητες. Το αντίθετο μάλιστα, αφού τα σημερινά δελτία ταυτότητας υπολείπονται των σύγχρονων δεδομένων ασφαλείας, αυτό σημαίνει πως είναι ευκολότερο να πλαστογραφηθούν από εγκληματικές οργανώσεις και να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση εγκληματικών πράξεων».

Απαντώντας σε ερώτηση του topontiki.gr σχετικά με τις αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες, αντιδράσεις που έρχονται από πολύ παλιά και σχετίζονται και με το θρησκευτικό αίσθημα μερίδας των πολιτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να συνομιλούμε με το παράλογο, όταν, μάλιστα, αυτό ξεφεύγει από τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Όμως, έχουμε καθήκον να δίνουμε όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση και πληροφορίες στους πολίτες. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αφήσουμε περιθώρια σε εμπόρους ελπίδας ή διακινητές fake news να δρουν ανεξέλεγκτοι». Επίσης, δεν απέκλεισε να ακολουθηθεί τακτική όπως και με τα εμβόλια, δηλαδή, οι πολιτικοί να δώσουν το καλό παράδειγμα εκδίδοντας πρώτοι τις νέες ταυτότητες.

Όσον αφορά στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, αλλά και στην επερχόμενη κακοκαιρία, ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ με πολλές μορφές. Μετά τον παρατεταμένο ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για σφοδρή κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Γι’ αυτό το λόγο σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχουν ήδη δημοσιευθεί οδηγίες προς τους πολίτες. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να ακολουθούν με αυξημένη προσοχή τις οδηγίες των Αρχών και πιθανά μηνύματα που μπορεί να σταλούν με οδηγίες από το 112».


Ειδικά για τις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και την αμφισβήτηση των στοιχείων σχετικά με το μέγεθός τους και από μέλη της ΝΔ, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση, και αυτό το έχει αποδείξει σε όλες τις κρίσεις και όλες τις ειδικές καταστάσεις, έχει αποδείξει ότι ακούει τις απόψεις της επιστήμης, συνεργάζεται με τους επιστήμονες, βασίζει τα σχέδιά της στις απόψεις των επιστημόνων, σε ορθές και τεκμηριωμένες απόψεις. Αυτό θα συνεχίσει να το κάνει. Όλα τα επιχειρησιακά σχέδια, ακόμα και στην περίπτωση της πυροπροστασίας, πολλές φορές και στις απομακρύνσεις πολιτών, τις εκκενώσεις, βασίζονται στις προβλέψεις των ειδικών. […] Ακούμε τους ειδικούς, ακούμε τις τεκμηριωμένες απόψεις, ζυγίζουμε τα δεδομένα και δεν είμαστε δογματικοί».

Τέλος, για τη συνάντηση του ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, την Τρίτη, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι «οι δύο υπουργοί θα εστιάσουν κατά τις συνομιλίες τους σε ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τις περιφερειακές εξελίξεις. Επιπλέον, θα συζητηθεί η προετοιμασία της σχεδιαζόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που προγραμματίζεται για το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη».
https://www.topontiki.gr/2023/09/04/marinakis-gia-nees-taftotites-den-boroume-na-sinomiloume-me-to-paralogo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...