Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Η ανάλυση για την νίκη Κασσελάκη αλλά και οι αλλαγές στο κόμμα – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

Αναμενόμενη ήταν σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η χθεσινή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την μεγάλη του επικράτηση στον πρώτο γύρο.

«Γιατί κέρδισε ο Κασσελάκης»

Παρά τις λάθος εκτιμήσεις που είχαν κάνει στην αρχή για το πρόσωπό και τη δυναμική του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Χαριλάου Τρικούπη τα πιο έμπειρα στελέχη έχουν κάνει μία πρώτη ανάλυση για τους λόγους που η Έφη Αχτσιόγλου ηττήθηκε, καθώς όπως είχε υπογραμμιστεί στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούσαν την πρώην Υπουργό φαβορί. Το ΠΑΣΟΚ επισήμως δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο καθώς όπως και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναφέρει: «Δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε που αφορά στις εκλογές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή. Αν θέλετε, να συζητήσουμε αυτές τις εξελίξεις μετά την Κυριακή». Όπως είχε εξηγήσει μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης ο λόγος που δεν έκανε κάποιο σχόλιο ήταν γιατί «είχε προσωπική εμπειρία τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων, ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους σε μία εσωτερική δημοκρατική διαδικασία».

Σταχυολογώντας τους λόγους για τους οποίους ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο νικητής των εκλογών κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – με δόση αυτοκριτικής – αναφέρει στο topontiki.gr: Κατάφερε από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι να εξάψει την περιέργεια και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Οι αναλύσεις περί «φούσκας», «επικίνδυνου» αλλά και «ανεπαρκή» έδωσαν παραπάνω γοητεία στο πρόσωπό του και τον ενίσχυσαν.
Ο τρόπος που αντιπολιτεύτηκαν οι σύντροφοί του – με ιδεολογικά χαρακτηριστικά – έδειξε ότι δεν «συγκίνησε» τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αλλαγές στο κόμμα – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

Πρωταρχικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι το επόμενο διάστημα να κυριαρχήσει στη σκηνή ο πολιτικός λόγος. Είναι σαφές πως την επικοινωνιακή ικανότητα του Κασσελάκη δεν την αμφισβητεί κανένας, ωστόσο ο πολιτικός του λόγος είναι ακόμα άγνωστος. «Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μια αντιπολίτευση δομική, τεκμηριωμένη, αυστηρή, ορθολογική, πάντοτε με αντιπρόταση», είναι το βασικό μήνυμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θεωρείται βέβαιο ότι επιστρέφει ο «διμέτωπος» αγώνας ο οποίος είχε μείνει πίσω κυρίως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκούσε κριτική και πίεση στην κυβέρνηση την περίοδο των εσωκομματικών διαδικασιών. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, με βαθιά ιστορία, με κοινωνική ρίζα. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Μητσοτάκη, όπως θα είμαστε αντίπαλοι και με τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», λένε στο topontiki.gr στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βαδίζει πλέον σε «μέρες Κασσελάκη», το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν νέο σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής του, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα νεανικά κοινά, για τα οποία δίνεται η μεγάλη μάχη. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως ο Κασσελάκης «ανέστησε» επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι το μεγαλύτερο πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι υπαρκτοί και οι φόβοι για τις τοπικές εκλογές.
https://www.topontiki.gr/2023/09/25/pasok-i-analisi-gia-tin-niki-kasselaki-alla-ke-i-allages-sto-komma-i-skepsis-androulaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...