Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και ελάχιστης αποτελεσματικότητας…

Με το ένα γεγονός να ακολουθεί το άλλο και την κυβέρνηση να εμφανίζεται ανήμπορη να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν φείδονται πλέον της δριμείας κριτικής.

Για μία «κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και ελάχιστης αποτελεσματικότητας» μίλησε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, προειδοποιώντας πως «αν δεν ξεκαβαλήσουν γρήγορα το καλάμι για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτές τις μεγάλες προκλήσεις, στην οικονομία, στην πολιτική προστασία, στην ασφάλεια και σε ό,τι λέμε, η απάντηση είναι ‘δεν ξέρετε τι λέτε’, όπως έλεγε ο κ.Μητσοτάκης, ή ‘41%’, γρήγορα θα έχουμε χειρότερα αποτελέσματα».

Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία του κράτους. «Σε δύο μήνες έχουμε κατάρρευση της προστασίας του πολίτη από τα φυσικά φαινόμενα, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, περιουσίες, νεκρούς», είπε, προσθέτοντας και φαινόμενα ανομίας με τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στον Πειραιά και ενός άλλου στην Αθήνα. «Εδώ υπάρχει έλλειψη της παρουσίας του κράτους. Ο πολίτης θέλει να νιώσει ασφάλεια. Η πολιτική προστασία είναι ασφάλεια, η αστυνόμευση είναι ασφάλεια. Μπορούμε να έχουμε και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ασφάλεια», είπε, μιλώντας στο Mega.

Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενος στα φαινόμενα που έχουν πλήξει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί ‘stop’ και να σταματήσεις ένα φυσικό φαινόμενο ή έναν σεισμό». Τόνισε όμως ότι ένα κράτος προετοιμάζεται, κάνει πρόληψη, προστατεύει κρίσιμες υποδομές και επενδύει σε ενεργειακά δίκτυα, δίκτυα μεταφορών και νοσοκομεία. «Η χώρα μας δεν έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο ισχυρής πρόληψης απέναντι σε φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα όσο επεκτείνεται και κλιμακώνεται το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, τόσο πιο ευάλωτη να γίνεται», είπε, εκτιμώντας ότι η πλέον κρίσιμη λέξη είναι η ανθεκτικότητα και τονίζοντας ότι επί πέντε χρόνια δεν έχουν αναθεωρηθεί τα σχέδια πολιτικής προστασίας της χώρας. «Δεν είναι απάντηση για όλα το 112», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απαιτούνται μηχανισμοί προστασίας και ενημέρωσης του πολίτη. Βάζοντας δίπλα σε όλα αυτά, γεγονότα όπως αυτό με την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στο λιμάνι του Πειραιά κατά τον απόπλου ενός πλοίου, ή και της ανενόχλητης καθόδου εκατοντάδων νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία μ3ε στόχο έναν φόνο που τελικά έγινε στην Αθήνα, ο κ.Ανδρουλάκης διερωτήθηκε αν υπάρχει κράτος, για να αφήσει να εννοηθεί ότι το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης περί ασφάλειας των πολιτών έχει ήδη καταρρεύσει.
https://www.matrix24.gr/2023/09/kivernisi-afximenis-alazonias-ke-elachistis-apotelesmatikotitas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...