Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Οχι άλλο κάρβουνο – και όχι άλλες δικαιολογίες

Το να σου λέει μια κυβέρνηση πόσο δύσκολη είναι η συνθήκη και πώς η δυσκολία αυτή καθιστά τελικά αδύνατη την αποτροπή των χειρότερων, δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. 

Ούτε για τον πολίτη ούτε για την κυβέρνηση. Δυστυχώς, όμως, κατά τη διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού ήρθαν και μας πλάκωσαν όλα τα «πρωτοφανή». Υψηλές θερμοκρασίες, αδιανόητα ισχυροί άνεμοι, Ρομά που καίνε σκραπ και βάζουν φωτιές, εκατοντάδες πυρκαγιές σε λίγες ημέρες κ.λπ, κ.λπ. Δυστυχέστερα, πολλά από αυτά είναι προβλέψιμα και γνωστά. Οπότε, κάποιος κάτι δεν έκανε όταν έπρεπε να το κάνει, τουλάχιστον στο πεδίο όλων αυτών που εκ των υστέρων παρουσιάζονται ως δικαιολογίες. Προφανώς, το

καταλαβαίνουμε όλοι, ότι αν φουντώσει η πυρκαγιά και φυσάνε 10 μποφόρ, τρέχα γύρευε και άιντε να τη σβήσεις. Οταν όμως συμβαίνει αυτό, το μόνο που δεν θέλεις είναι συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες να παρουσιάζονται διάφορα στατιστικά στοιχεία και να ακούγονται δικαιολογίες και διαβεβαιώσεις ότι «κάναμε το ανθρωπίνως δυνατόν» ή –ακόμη χειρότερα– υπουργούς της κυβέρνησης να κουνάνε το δάχτυλο και να υπαινίσσονται ότι δεν φταίει το κράτος, υπάρχει και η ευθύνη των πολιτών. Το θέμα έχει γίνει πολύ βαρύ και τα πρόσωπα δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν και πολύ. Θα πρέπει όμως να γίνει και συνείδηση από όσους έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, η οποία τους έχει ανατεθεί από τους πολίτες, ότι κανενός είδους δικαιολογία δεν νοείται για μία κυβέρνηση. Το μόνο που νοείται είναι η προετοιμασία, η οργάνωση, η διασφάλιση μέσων, η εκπόνηση σχεδίων και η υλοποίησή τους. Οι κουβέντες δεν απασχολούν κανέναν και το ότι η αντιπολίτευση θα πει τα δικά της είναι επίσης ένα από τα δεδομένα του πολιτικού παιχνιδιού. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και το διαπιστώνουμε, δυστυχώς, κάθε χρόνο. Με εξαίρεση την περυσινή χρονιά, όπου είτε κάτι έγινε διαφορετικά και καλύτερα είτε ήμασταν πιο τυχεροί… Κατά τα λοιπά, τα κανάλια και οι διαδικτυακοί πυροσβέστες θα οργιάζουν και θα λένε τα δικά τους, δίχως συναίσθηση, δίχως αναστολές και δίχως να κατανοούν ότι κατά κανόνα μάλλον κάνουν τα πράγματα χειρότερα, είτε προσπαθώντας να καλύψουν προβλήματα είτε κάνοντας την τρίχα τριχιά. Η γενική διαπίστωση που πρέπει να οδηγήσει σε πράξεις είναι μάλλον απλή. Οι πυρκαγιές και η συνθήκη της χώρας καθιστούν εδώ και χρόνια το θέμα υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα για την Ελλάδα, ανάλογη –αν όχι σημαντικότερη– και από την εθνική άμυνα. Και αυτό συνεπάγεται πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις, οργάνωση και ενέργειες.

https://www.protagon.gr/apopseis/oxi-allo-karvouno-kai-oxi-alles-dikaiologies-44342777977

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

    Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...