Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας ζητούν ένα θαύμα FA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Λέγεται ότι κοντά στους λόφους του χωριού Βηθανία, πριν από 2.000 χρόνια, ο Ιησούς Χριστός ανάστησε το Λάζαρο.  

Τώρα, η αυτόχθονη κοινότητα Παλαιστίνιων που ζει σε αυτούς του λόφους κινδυνεύει να ισοπεδωθεί από μπουλντόζες του Ισραήλ. Τα σπίτια, η γη και ο τρόπος ζωής τους θα αφανιστούν.  

Όμως, αυτές οι γενναίες οικογένειες, αντί να χαθούν σιωπηλά στο σκοτάδι, πήραν ένα τεράστιο ρίσκο: αντιστέκονται στις μπουλντόζες και αρνούνται ειρηνικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ποντάρουν σε ένα θαύμα: ότι η τόλμη τους θα συγκινήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να τους βοηθήσουμε, πριν τους συνθλίψουν.  

Μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό το θαύμα. 
  

Αυτή η καταστροφή μπορεί να συμβεί μόνο κάτω από τη σιωπή των ΜΜΕ. Στήριξε τον αγώνα αυτών των οικογενειών με την υπογραφή σου, και η ομάδα του Avaaz θα προβάλει τα ονόματά μας επάνω στα σπίτια. Έτσι, όταν φτάσουν οι μπουλντόζες του στρατού, δε θα δουν ένα μικρό τρομοκρατημένο χωριό, αλλά ολόκληρο τον κόσμο να στέκεται ως ασπίδα γύρω από τις οικογένειες της Παλαιστίνης.

Πάτα εδώ για να στηρίξουμε τις οικογένειες της Παλαιστίνης

Οι οικογένειες που ζουν στο Όρος του Πάπα στην Παλαιστίνη απειλούνται από ένα νέο νόμο που αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην ίδια τους τη γη. Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ είπε ότι είναι αντισυνταγματικό, αλλά το σχέδιο των ακραίων πολιτικών είναι να αφανίσουν τους κατοίκους της περιοχής, για να χτίσουν παράνομους, Ισραηλινούς οικισμούς και ένα διαχωριστικό τείχος τύπου Τραμπ.  

Παρόλο που η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων είναι περίπλοκη, αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: Όλοι οι ηγέτες της ΕΕ καθώς και ο πρόεδρος Ομπάμα και ο ΟΗΕ καταδίκασαν αυτό το σχέδιο και προειδοποίησαν ότι, αν αφανιστεί αυτή η κοινότητα, η επίτευξη της ειρήνης θα είναι σχεδόν αδύνατη.  

Τώρα, όμως, οι εξτρεμιστές πολιτικοί του Ισραήλ έχουν τη στήριξη του Τραμπ. Γι' αυτό οι οικογένειες στο Όρος του Πάπα μάς χρειάζονται.  

Αν εκατομμύρια από εμάς εκφράσουμε τώρα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, θα τραβήξουμε την προσοχή των ΜΜΕ και θα κινητοποιήσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε ένα σύμβολο παγκόσμιας ενότητας μπροστά στους εξτρεμιστές που σπέρνουν το διχασμό. Θα είναι ένα θαύμα ελπίδας ενάντια στο φόβο. Βοήθησε να δημιουργήσουμε μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το Όρος του Πάπα για να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη. 

Πάτα εδώ για να στηρίξουμε τις οικογένειες της Παλαιστίνης
Τον τελευταίο χρόνο, αβαζίτες και αβαζίτισσες βοηθήσαμε αυτήν την κοινότητα, δημιουργώντας ένα χώρο για την παροχή ιατρικής φροντίδας. Τώρα οι κάτοικοι του Όρους του Πάπα κινδυνεύουν να ξεριζωθούν από τα σπίτια τους, ας τους χαρίσουμε την ελπίδα και ας τους δείξουμε ότι όλος ο κόσμος τους στηρίζει σε αυτόν τον αγώνα.  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Fadi, Nell, Risalat, Ana Sofía, Emma ​​και όλη η ομάδα του Avaaz   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!