Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος 27 πρώην και νυν αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 14 Φεβρουαρίου 2017 εκδόθηκε βούλευμα του συμβουλίου εφετών, που παραπέμπει για απάτη κατά του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, 27 αιρετά μέλη του Δήμου Αγρινίου των τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006, καθώς... και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων που ανέλαβαν την εκτέλεση δημοτικών έργων, τα οποία τους ανέθεσαν οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές κατά τις δύο αυτές δημαρχιακές περιόδους.
του Λευτέρη Τηλιγάδα 
Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε το Μάιο του 2006, εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια, όταν ο τότε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Λυμπουρίδης, αντιλαμβανόμενος το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις, κατά την εκτίμηση του, οι νόμιμες διαδικασίες για την εκτέλεση ορισμένων
δημοτικών έργων, κατάθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και μαζί με αυτή και όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, των ισχυρισμών του.

Ακολούθησαν ειδικοί έλεγχοι από δύο υπουργεία, το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο εσωτερικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του εν λόγω δημοτικού συμβούλου. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν την παραπάνω ημερομηνία στην έκδοση του εν λόγω βουλεύματος, με το οποίο παραπέμπονται στο ακροατήριο πάνω από 40 άτομα .

Αφού επισημάνουμε, ότι το όριο της παραγραφής των αδικημάτων που αφορούν κακουργηματικές πράξεις είναι τα δεκαπέντε έτη, να σημειώσουμε πως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πάροδος λίγων μόνο ημερών, Θα οδηγούσε στην παραγραφή των πρώτων αναθέσεων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2002. Μετά την συγκεκριμένη παραπομπή, η περίοδος της παραγραφής των αδικημάτων παρατείνεται για μία πενταετία ακόμα.


Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη της υπόθεσης, κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς και η κατάληξή της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο από την τοπική κοινωνία.

http://newspressagrinio.blogspot.gr/2017/03/apati-vathmo-kakourgimatos-27-proin-nyn-aireta-meli-agriniou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά

Να καταστούν άμεσα εφαρμόσιμοι και λειτουργικοί οι φιλικοί διακανονισμοί για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία...