Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος 27 πρώην και νυν αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 14 Φεβρουαρίου 2017 εκδόθηκε βούλευμα του συμβουλίου εφετών, που παραπέμπει για απάτη κατά του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, 27 αιρετά μέλη του Δήμου Αγρινίου των τετραετιών 1999 – 2002 και 2003 – 2006, καθώς... και 17 εργολήπτες δημοσίων έργων που ανέλαβαν την εκτέλεση δημοτικών έργων, τα οποία τους ανέθεσαν οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές κατά τις δύο αυτές δημαρχιακές περιόδους.
του Λευτέρη Τηλιγάδα 
Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε το Μάιο του 2006, εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια, όταν ο τότε δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Λυμπουρίδης, αντιλαμβανόμενος το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις, κατά την εκτίμηση του, οι νόμιμες διαδικασίες για την εκτέλεση ορισμένων
δημοτικών έργων, κατάθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και μαζί με αυτή και όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, των ισχυρισμών του.

Ακολούθησαν ειδικοί έλεγχοι από δύο υπουργεία, το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο εσωτερικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του εν λόγω δημοτικού συμβούλου. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν την παραπάνω ημερομηνία στην έκδοση του εν λόγω βουλεύματος, με το οποίο παραπέμπονται στο ακροατήριο πάνω από 40 άτομα .

Αφού επισημάνουμε, ότι το όριο της παραγραφής των αδικημάτων που αφορούν κακουργηματικές πράξεις είναι τα δεκαπέντε έτη, να σημειώσουμε πως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πάροδος λίγων μόνο ημερών, Θα οδηγούσε στην παραγραφή των πρώτων αναθέσεων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2002. Μετά την συγκεκριμένη παραπομπή, η περίοδος της παραγραφής των αδικημάτων παρατείνεται για μία πενταετία ακόμα.


Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη της υπόθεσης, κατά την ακροαματική διαδικασία, καθώς και η κατάληξή της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο από την τοπική κοινωνία.

http://newspressagrinio.blogspot.gr/2017/03/apati-vathmo-kakourgimatos-27-proin-nyn-aireta-meli-agriniou.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!