Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση

Το Bloomberg «βλέπει» πως η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση, εφάμιλλη με αυτή του καλοκαιριού του 2015.
Λόγος για αυτή του την πρόβλεψη είναι η απαισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας και το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο σημερινό Eurogroup.
Η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τα εργασιακά να αποτελούν ως τώρα το μεγαλύτερο αγκάθι για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Πέραν των εργασιακών, οι θεσμοί φέρονται να ζητούν περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και στα θέματα ενέργειας.
Αν το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δεν επιτευχθεί πριν τα μέσα Ιουλίου, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις της και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας περίπτωσης θα είναι καταστροφικά.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, με την ανεργία να αυξάνεται και την οικονομία να παρουσιάζει ύφεση κατά του 2016.
Σύμφωνhttp://www.topontiki.gr/article/212887/bloomberg-i-ellada-odeyei-pros-mia-nea-krisiα με τον Νικόλα Οικονομίδη, καθηγητή στο Stern School of Business του New York University «η ελληνική ανάπτυξη καθυστερείται σημαντικά εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων. Είναι δεδομένο πως στο τέλος ο Τσίπρας θα «λυγίσει», το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό».
http://www.topontiki.gr/article/212887/bloomberg-i-ellada-odeyei-pros-mia-nea-krisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σαρώνει τους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου: Χάνουν έως και τρεις συντάξεις το 2019

Η πλειοψηφία των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία αφού οι συντάξεις που «χτί...