Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση

Το Bloomberg «βλέπει» πως η Ελλάδα οδεύει προς μια νέα κρίση, εφάμιλλη με αυτή του καλοκαιριού του 2015.
Λόγος για αυτή του την πρόβλεψη είναι η απαισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας και το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο σημερινό Eurogroup.
Η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τα εργασιακά να αποτελούν ως τώρα το μεγαλύτερο αγκάθι για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Πέραν των εργασιακών, οι θεσμοί φέρονται να ζητούν περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και στα θέματα ενέργειας.
Αν το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δεν επιτευχθεί πριν τα μέσα Ιουλίου, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις της και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας περίπτωσης θα είναι καταστροφικά.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, με την ανεργία να αυξάνεται και την οικονομία να παρουσιάζει ύφεση κατά του 2016.
Σύμφωνhttp://www.topontiki.gr/article/212887/bloomberg-i-ellada-odeyei-pros-mia-nea-krisiα με τον Νικόλα Οικονομίδη, καθηγητή στο Stern School of Business του New York University «η ελληνική ανάπτυξη καθυστερείται σημαντικά εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων. Είναι δεδομένο πως στο τέλος ο Τσίπρας θα «λυγίσει», το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό».
http://www.topontiki.gr/article/212887/bloomberg-i-ellada-odeyei-pros-mia-nea-krisi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!