Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάθειρξη 11 ετών σε πανεπιστημιακούς γιατρούς για μίζες

Ενώ η διερεύνηση  του πολύκροτου σκανδάλου Novartis "σκαλώνει" στα γρανάζια του δικαστικού συστήματος,  για ένα άλλο - πολύ μικρότερης οικονομικής σημασίας - σκάνδαλο νοσοκομειακών προμηθείων, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς: Τρεις νοσοκομειακοί γιατροί καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη από το Εφετείο  Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο τους έκρινε  ενόχους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Οι κατηγορίες αφορούν παράνομες αμοιβές (μίζες) για υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών που προμήθευε σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η εταιρεία DePuy, θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson
Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη,  οι τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί πήραν μίζες 1,5 εκατ. ευρώ για τις προμήθειες υπερτιμολογημένων υλικών που
έκαναν τα τοπικά νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Παπανικολάου» και «Γεννηματάς», κατά το διάστημα 2000- 2006. Απο τις υπερτιμολογήσεις τα νοσοκομεία ζημιώθηκαν τουλάχιστον 2,24 εκατ. ευρώ.
Αν και ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε αθώωση των κατηγορουμένων,  το δικαστήριο επέβαλε σε δύο γιατρούς ποινή κάθειρξης 11 ετών και στον τρίτο κάθειρξη 14 ετών. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης 10.000 και 15.000 ευρώ αντίστοιχα, ώσπου η υπόθεση να εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό.
Η υπόθεση είναι μέρος του οικονομικού σκανδάλου της εταιρίας DePuy. Ένα άλλο σκέλος της ίδιας υπόθεσης εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας. Οι έρευνες στη χώρα μας ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της DePuy, ότι οι πωλήσεις της στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες κατά 35%. Από αυτό, το 20% κατέληγε σε γιατρούς που επέλεγαν τα υλικά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι  κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι η DePuy διέθετε υλικά και ορθοπεδικά εξαρτήματα της σε ελληνικά νοσοκομεία
σε τιμές έως και 18πλάσιες(!) από τις διεθνείς τιμές. http://www.sofokleousin.gr/archives/338223.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!