Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα ναι ντάλα μεσημέρι

Το "κοινωνικό συμβόλαιο" στον τομέα της Υγείας παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ο Παύλος Πολάκης. Πρόκειται για ένα συμβόλαιοψγια ένα σύστημα δημόσιας και δωρεάν Υγείας στο οποίο θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Ο Χανιώτης βουλευτής μίλησε για την πολιτική αλλά και οικονομική κατάσταση στη χώρα, με μια σύντομη αποτίμηση των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές στον χώρο της υγείας, με στοιχεία, για όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Πολάκης ανέφερε πως στο σύστημα υγείας ήταν υπεύθυνο για το 1/4 του ελληνικού δημοσίου χρέους με «μαύρη τρύπα» 84,5 δισ ευρώ, εξαιτίας των παράλογων τιμών στα
φάρμακα, των υπερτιμολογήσεων στον εξοπλισμό, τις «ληστρικές και χωρίς έλεγχο» συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα και τις υπερσυνταγογραφήσεις. Και ενώ η δημόσια δαπάνη για την υγεία είχε φτάσει μέχρι και τα 22 δισ. τον χρόνο, από το 2011 και μετά λόγω των μνημονίων, ξεκίνησαν οι οριζόντιες περικοπές που την κατέβασαν στα 10 δισ.
«Όμως δεν πειράχτηκε ούτε μια τρίχα του μηχανισμού που παρήγαγε τις υπερτιμολογήσεις» τόνισε ο Υπουργός ενώ έγινε όπως είπε και οριζόντια απαγόρευση στις προσλήψεις. «Ένα σύστημα που έβγαινε από ένα γλέντι μίζας, με οριζόντιες περικοπές, το οποίο δεν κάλυπτε τις ανάγκες. Αυτή ήταν η κατάσταση των Οκτώβρη του 2015» είπε.

«Το σύστημα ήθελε δύο πράγματα: Χρήματα και κόσμο» προσέθεσε και ανέφερε πως φέτος για πρώτη χρονιά, οι δαπάνες για την Υγεία αυξήθηκαν φτάνοντας στο 2,8% του προϋπολογισμού. Η επιχορήγηση προς τα Δημόσια Νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 300 εκ. ευρώ ενώ επιπλέον 532 εκ. ευρώ πήγαν στα Νοσοκομεία από την αναδιανομή των πόρων του ΕΟΠΥΥ.

Σε σχέση με το προσωπικό, ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία
4000 άνθρωποι «όλων των ειδικοτήτων και όλων των σχέσεων εργασίας, σύντομα ακολουθούν ακόμη 2.800 ενώ έχουν προκηρυχθεί ακόμη 1.600 θέσεις. Τέλος, όπως δεσμεύτηκε, σταδιακά θα αρχίσουν να προκηρύσσονται 2000 θέσεις μόνιμων γιατρών.

Ο κ. Πολάκης, χαρακτήρισε το «κοινωνικό συμβόλαιο για την Υγεία» ως οργανικό στοιχείο του παράλληλου προγράμματος: «Αυτό σημαίνει στήριξη του δημόσιου τομέα της υγείας, με ολοκλήρωση των υποδομής του δευτεροβάθμιου και τριτοβάθμιου συστήματος, αναδιοργάνωση του συστήματος με άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες, ανάπτυξη του δικτύου της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ολοκλήρωσή του και στις αστικές περιοχές και βέβαια μια μεγάλη τομή, ένα μεγάλο μαχαίρι στον τρόπο με τον οποίο εφοδιάζεται το σύστημα υγείας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
 

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι»
 

Επαναλαμβάνοντας αυτήν την φράση, ο αναπληρωτής Υπουργός, διαμήνυσε πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέα μέτρα για μετά το 2019 και πως το σχέδιο ορισμένων εντός και εκτός Ελλάδας να ταπεινώσουν και να ρίξουν την Κυβέρνηση δεν θα περάσει.
http://www.thetoc.gr/politiki/article/polakis-i-aksiologisi-tha-kleisei-kai-tha-nai-ntala-mesimeri

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!