Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεντροαριστερά: Νέα πολιτική κίνηση από Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση

Από σήμερα το απόγευμα η κεντροαριστερά απέκτησε άλλον έναν πολιτικό σχηματισμό. Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσαν τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με στόχο τη σταδιακή μετεξέλιξή της σε ένα μεγάλο προοδευτικό και αξιόμαχο πολιτικό σχηματισμό.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου παρουσιάστηκε το λογότυπο της κίνησης με τον πλήρη τίτλο «Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα Προόδου» και το αρτικόλεξο «Ωρ.Α».. Ως άμεση προτεραιότητα έθεσαν τη συγκρότηση «ενός κινήματος προόδου απέναντι στις δυνάμεις του κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του παρασιτισμού και της συντήρησης».
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους «για ένα Νέο και Ενιαίο Προοδευτικό Κόμμα». Κράτησαν έτσι ανοιχτές τις πόρτες της συνεργασίας όχι μόνο με το Ποτάμι,
αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν στελέχη των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, που αποτελούν έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Στην πρόσκλησή τους ανταποκρίθηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Νίκος Διακουλάκης (Κινήσεις), ο Γιώργος Δρυς, ο Λουκάς Αποστολίδης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Παναγιώτης Βλάχος (Μπροστά) κα.
Για την ώρα, όμως, η έμφαση δόθηκε στην πολιτική ταυτότητα, που τα τρία στελέχη αποσαφήνισαν με τις ομιλίες τους και τις προτάσεις τους:
 1. ΟΧΙ στην παράταση των μνημονίων
 2. ΤΕΛΟΣ στο «εξαιρετικά μη βιώσιμο» ελληνικό χρέος
 3. ΝΑΙ σε ένα σχέδιο διάσωσης της παραγωγικής μας βάσης
 4. Καθολική αποφορολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας
 5. Όχι ΕΝΦΙΑ στα κτίρια των παραγωγικών μονάδων
 6. Ανταγωνιστικός ΦΠΑ στον Τουρισμό, στα αγροεφόδια
 7. Φόροι στα κέρδη, στα μερίσματα, στην κατανάλωση
 8. Το πλεόνασμα στους νέους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους ανέργους και στις παραγωγικές δυνάμεις
 9. Η Ελλάδα που παράγει μέσα παραγωγής – υψηλής τεχνολογίας – από σπόρους μέχρι νέο λογισμικό και ρομπότ (με κατοχύρωση πατέντας)
 10. 7% Φορολογικός Συντελεστής - 200.000 θέσεις εργασίας (0% για τα δύο πρώτα χρόνια)
 11. STOP Χρέους. Στο Σύνταγμα να καθοριστεί ένα ανώτατο όριο εξωτερικού δανεισμού. Το χρωστάμε στη Νέα Γενιά!
 12. «Κόκκινα» Στεγαστικά Δάνεια: Ο οφειλέτης υποχρεούται σε δόση αποπληρωμής με βάση τη σημερινή αξία του ακινήτου
 13. Οι συνολικές Ασφαλιστικές Εισφορές μειώνονται από το σημερινό 27% στο 16%
 14. Κανένας ΔΕΝ συνταξιοδοτείται πριν την ηλικία των 65 ετών
 15. Βουλή 200 βουλευτών
 16. Μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες
 17. Ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή
 18. Αμοιβή βουλευτή ΙΔΙΑ με του Πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας


http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/319149-kentroaristera-nea-politiki-kinisi-apo-diamantopoulou-floridi-ragkousi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!