Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης αδικημάτων κατά τη σύναψη συμβάσεων στα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε.

Την πρόταση της δικομματικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τους βουλευτές των δύο κομμάτων που διατείνονταν ότι στόχο έχουν την «κάθαρση», υπερψήφισε και σύσσωμη η αντιπολίτευση υπό το σκεπτικό «όλα στο φως», αλλά εξαπολύοντας σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης για απόπειρα «αντιπερισπασμού» της κοινής γνώμης.


Η σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης
(προανακριτική) συγκέντρωσε 252 θετικές ψήφους σε σύνολο 259 έγκυρων ψηφοδελτίων και 268 βουλευτών οι οποίοι συμμετείχαν στη μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Πάντως παρά τις επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση της συγκυβέρνησης, δεν έλειψαν κι εκείνοι που προφανώς κινήθηκαν αντίθετα από την κομματική γραμμή. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 8 άκυρα, 1 λευκό, 3 «όχι» και 4 παρών.

Η πρόταση της κυβερνώσας πλειοψηφίας, την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης, είναι η Προανακριτική Επιτροπή να έχει προθεσμία 3 μηνών από την ημέρα σύστασής της για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την υποβολή του σχετικού πορίσματος. Επίσης, να αποτελείται από 21 μέλη ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να υποδείξουν τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν σε αυτή έως την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου.

Η μαραθώνια συνεδρίαση, νωρίτερα, διεξήχθη εν μέσω κλίματος πόλωσης με εκατέρωθεν βολές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και γενικευμένης σκανδαλολογίας με τον πρωθυπουργό να προειδοποιεί για... νέες αποκαλύψεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντούν μέσω αιχμών για «διαφάνεια α λα καρτ», προκαλώντας τον να κάνει αποδεκτές τις δικές τους προτάσεις είτε για τα capital controls και τον Γιάννη Βαρουφάκη είτε για τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των κυβερνήσεων από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα. 
http://www.skai.gr/news/politics/article/342697/nai-sti-sustasi-proanakritikis-gia-ton-gianno-papadoniou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...