Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης αδικημάτων κατά τη σύναψη συμβάσεων στα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε.

Την πρόταση της δικομματικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τους βουλευτές των δύο κομμάτων που διατείνονταν ότι στόχο έχουν την «κάθαρση», υπερψήφισε και σύσσωμη η αντιπολίτευση υπό το σκεπτικό «όλα στο φως», αλλά εξαπολύοντας σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης για απόπειρα «αντιπερισπασμού» της κοινής γνώμης.


Η σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης
(προανακριτική) συγκέντρωσε 252 θετικές ψήφους σε σύνολο 259 έγκυρων ψηφοδελτίων και 268 βουλευτών οι οποίοι συμμετείχαν στη μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Πάντως παρά τις επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση της συγκυβέρνησης, δεν έλειψαν κι εκείνοι που προφανώς κινήθηκαν αντίθετα από την κομματική γραμμή. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 8 άκυρα, 1 λευκό, 3 «όχι» και 4 παρών.

Η πρόταση της κυβερνώσας πλειοψηφίας, την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης, είναι η Προανακριτική Επιτροπή να έχει προθεσμία 3 μηνών από την ημέρα σύστασής της για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την υποβολή του σχετικού πορίσματος. Επίσης, να αποτελείται από 21 μέλη ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να υποδείξουν τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν σε αυτή έως την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου.

Η μαραθώνια συνεδρίαση, νωρίτερα, διεξήχθη εν μέσω κλίματος πόλωσης με εκατέρωθεν βολές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και γενικευμένης σκανδαλολογίας με τον πρωθυπουργό να προειδοποιεί για... νέες αποκαλύψεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντούν μέσω αιχμών για «διαφάνεια α λα καρτ», προκαλώντας τον να κάνει αποδεκτές τις δικές τους προτάσεις είτε για τα capital controls και τον Γιάννη Βαρουφάκη είτε για τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των κυβερνήσεων από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα. 
http://www.skai.gr/news/politics/article/342697/nai-sti-sustasi-proanakritikis-gia-ton-gianno-papadoniou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!