Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Θεοχαρόπουλος: Αυτή η κυβέρνηση στο τέλος θα υπογράψει τα πάντα, όπως και το 2015

Ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha τόνισε: «Με αυτή την αδιέξοδη διαπραγμάτευση δεν θα κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup ούτε στις 7 Απριλίου. Αποτέλεσμα να μην μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, το χρέος να μην αναδιαρθρώνεται, η αξιολόγηση να μην κλείνει και η αδιέξοδη κατάσταση να συνεχίζεται».  «Η πραγματική οικονομία είναι βαλτωμένη. Στην πραγματικότητα και αβεβαιότητα έχουμε και στο τέλος θα οδηγηθεί
αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει τα πάντα, όπως και το 2015, με το αποτέλεσμα να είναι επώδυνο για την κοινωνία.
Η λύση είναι η εθνική συνεννόηση. Αν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν θα ήμασταν σε αυτό το φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας, που δρομολογείται αυτή την περίοδο, δεν θα είχαμε φτάσει στα σημερινά αδιέξοδα Σήμερα κυριαρχεί η θέληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για παραμονή στην εξουσία πάση θυσία. Αυτή η αδιέξοδη κατάσταση όμως δεν οδηγεί πουθενά».
»Για αυτό λέμε ότι χρειάζεται επιτέλους μία άλλη νοοτροπία με εθνική συνεννόηση για την χώρα, που μπορεί να τη βγάλει από τη σημερινή κρίση. Στη δημοκρατία εξάλλου δεν υπάρχουν αδιέξοδα», πρόσθεσε. 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ερωτώμενος για το εάν θα ψηφίζει τα μέτρα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή απάντησε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέα απαράδεκτα μέτρα. Το δίλημμα Grexit ή επώδυνα μνημόνια θα είναι συνέχεια μπροστά μας, όσο δεν αποφασίζεται να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, με μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, απέναντι σε αντικοινωνικές πολιτικές, που ορισμένες φορές ζητούνται από τους εταίρους, οι οποίοι έχουν απαράδεκτες εμμονές, όπως στα εργασιακά».
http://www.topontiki.gr/article/213872/theoharopoylos-ayti-i-kyvernisi-sto-telos-tha-ypograpsei-ta-panta-opos-kai-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συλλαλητήριο αγροτών στη Λάρισα

Την οργάνωση συλλαλητηρίου με τρακτέρ, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, αποφάσισαν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδ...