Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεννιούνται χωρίς δόντια

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Κοντεύουμε να αφανίσουμε τους ελέφαντες απ’ τον πλανήτη Γη.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που κάποιοι γεννιούνται πλέον χωρίς χαυλιόδοντες – μια συγκλονιστική εξέλιξη του είδους στην ύστατη προσπάθειά για επιβίωση.

Όμως για πρώτη φορά, η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ελεφαντόδοντου, ανακοίνωσε ότι θα το απαγορεύσει. Αν τώρα αρκετοί από εμάς το απαιτήσουμε, μπορούμε 
να πιέσουμε την Ευρώπη, το μεγαλύτερο εξαγωγέα ελεφαντόδοντου στον κόσμο, να κάνει το ίδιο!

Πέρυσι προκαλέσαμε θύελλα ξεσκεπάζοντας την ακμάζουσα αγορά ελεφαντόδοντου της

Ευρώπης. Τώρα υπάρχει αρκετή δυναμική για να την κλείσουμε εντελώς. Αυτή είναι η μεγάλη μας στιγμή! Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το παντού. Βοήθησε να κάνουμε την έκκληση τεράστια, για να καταργήσουμε οριστικά το αιματηρό εμπόριο: Υπόγραψε εδώ για την απαγόρευση του ελεφαντόδοντου

Οι ελέφαντες είναι υπέροχα πλάσματα: Βοηθούν ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές, καταλαβαίνουν το θάνατο και θρηνούν πάνω από το νεκρό σώμα των αγαπημένων τους. Όμως, η φυσική επιλογή γίνεται τώρα αφύσικη λόγω της λαθροθηρίας! 
Σύμφωνα με νέα έρευνα, σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής το 98% των θηλυκών ελεφάντων γεννιούνται πλέον χωρίς χαυλιόδοντες! 

Είναι γνωστό ότι το νόμιμο εμπόριο ελεφαντόδοντου παρέχει κάλυψη στην μαύρη αγορά και διαιωνίζει τη σφαγή των ελεφάντων. Γι' αυτό και το κλείσιμο της τεράστιας αγοράς της Κίνας είναι μια αχτίδα ελπίδας για το μέλλον αυτών των ζώων. Η εξαγωγή ελεφαντόδοντου από την Ευρώπη είναι εντελώς παράλογη. Η ΕΕ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας και η Κίνα κάνει πλέον βήματα προόδου. Δεν υπάρχει 
καμία δικαιολογία για να πουλάει η Ευρώπη ελεφαντόδοντο! 

Ήρθε η στιγμή να ζητήσουμε από την ΕΕ να κλείσει την αιματηρή αγορά της και να καταργήσει το εμπόριο ελεφαντόδοντου. 
Η Ευρώπη εξετάζει ήδη αυτό το ενδεχόμενο, αλλά αν δεν πάρουμε θέση, οι κερδοσκόποι θα τη βγάλουν πάλι καθαρή: Υπόγραψε εδώ για την απαγόρευση του ελεφαντόδοντου
Πέρυσι πάνω από 1,5 εκατ. από εμάς ζητήσαμε από το μεγαλύτερο συνέδριο για την προστασία του περιβάλλοντος να αποφασίσει την καθολική απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου – και το έκανε. Τώρα είναι στο χέρι μας να πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας να εφαρμόσουν αυτήν την απόφαση και να δώσουν στις μελλοντικές γενιές την ευκαιρία να γνωρίσουν κι αυτές τους θαυμαστούς ελέφαντες.

Με ελπίδα, 

Marigona, Danny, Σπύρος, Alice, Bert και όλη η ομάδα του Avaaz 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!