Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ελληνική Δικαιοσύνη - Αρτέμης Σώρρας 2-1

Του Παναγιώτη Στάθη
Τελικά το πραγματικό "σκορ" της διαπάλης μεταξύ της ελληνικής Δικαιοσύνης και του Αρτέμη Σώρρα είναι  2-1, με τον  πρόεδρο των "Ελλήνων Συνέλευσις" να τελεί υπο έρευνα και για το βαρύτατο κακούργημα της "εγκληματικής οργάνωσης".

Ο Σώρρας μπορεί να έκανε καριέρα επιδεικνύοντας την απόφαση του δικαστηρίου του 2013, που στην ουσία  αποδέχεται ότι έχει 600 δισ. δολάρια, έτοιμα προς... διάθεση για την διάσωση της Ελλάδας(1-0 υπέρ του) όμως τον Φεβρουάριο του 2016 υπέστη δικαστική ήττα(1-1).

Συγκεκριμένα τότε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης εξέδωσε διάταξη με την οποία έθεσε στο αρχείο μήνυση του Σώρρα σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιάννη
Στουρνάρα, όλων των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών του κοινοβουλίου κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική απιστία. Λίγο νωρίτερα, ο Α. Σώρρας είχε καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, με αντικείμενο την... δανειοδότηση της χώρας. Η μήνυση υποβλήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2012 και πρόσφατα ο κ. Λακαφώσης την έθεσε στο αρχείο αφού …λεφτά – αποφαίνεται- δεν υπάρχουν, καθώς ο ισχυρισμός του κρίνεται "εξωπραγματικος" όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέχει περιουσία περίπου 72 δισ. δολάρια:

"...Ο ισχυρισμός ότι κάποιος κατέχει το ήμισυ του κυκλοφορούντος ποσού  παγκοσμίως των αμερικανικών εντόκων, ευλόγως εκτιμάται ως εξωπραγματικό. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι προς πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης, με την από 20-1-2015 παραγγελία μας, ζητήσαμε να ληφθεί κατάθεση από φυσικό πρόσωπο, υπό στοιχεία Stephen Robinson, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής στην Ελλάδα την εταιρίας Federal Stock Transfer, στην οποία φέρεται να τηρείται υπό την μορφή Trusury Bills υπέρ την ελληνικής δημοκρατίας, κηδεμονεύοντας λογαριασμός με το ως άνω ποςό, ο οποίος όμως αναζητηθείς δεν ανευρέθη".

Η Δικαιοσύνη… διπλασίασε το σκορ με την καταδίκη του Σώρρα σε 8 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση του κουμπάρου του στην Πάτρα, ενώ ήδη βέβαια και η... πρώτη νίκη του τίθεται υπο αμφισβήτηση αφού εκκρεμεί εναντίον της αναίρεση από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου.

Παράλληλα εντός των ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση της αναζήτησης στοιχείων αν υφίσταται "εγκληματική οργάνωση" η οποία μπορεί να οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, χωρίς να αποκλείεται και η έκδοση νέου εντάλματος στο πρόσωπο ήδη καταζητούμενου του Α. Σώρρα.
http://www.capital.gr/epikairotita/3200789/elliniki-dikaiosuni-artemis-sorras-2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...