Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παπαντωνίου για προανακριτική: Εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες

Πολιτικές σκοπιμότητες, επιχείρηση συκοφάντησης του προσώπου του και «τιμωρία» της περιόδου Σημίτη «βλέπει» ο Γιάννος Παπαντωνίου ότι κρύβονται πίσω από την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα. 
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στη Βουλή τετρασέλιδο υπόμνημα ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της πρότασης σύστασης προανακριτικής που έχουν καταθέσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης.   «Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη - ή υποψία ένδειξης - παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου. Δεν
προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο» σημειώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου. «Η σημερινή πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση» τονίζει ο πρώην υπουργός.
Στο υπόμνημα που απέστειλε στη Βουλή ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει πως η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής «εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες που συνδέονται τόσο με την συγκυρία όσο και με περισσότερο “στρατηγικούς” στόχους, όπως διαφάνηκε από αναφορές του πρωθυπουργού σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση στις 17 Μαρτίου». Και υποστηρίζει ότι με την πρόταση για προανακριτική επιδιώκεται «η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και την συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές». 
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, στο υπόμνημα του, σημειώνει επίσης ότι με την πρόταση για σύσταση προανακριτικής σε βάρος του επιδιώκεται από την κυβέρνηση η «η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης. Η “τιμωρία” της κυβέρνησης Σημίτη, και ειδικότερα η δική μου, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, άνοδος των εισοδημάτων, μεγάλα έργα υποδομών. Επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλλει τότε η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ήταν η ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση», αναφέρει ο πρώην υπουργός και συμπληρώνει: «Αυτό είναι το “έγκλημα” για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ’ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρήθηκαν». 
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι «η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης για την εκ μέρους μου “συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις” οδηγεί τους συντάκτες της Πρότασης στην επίκληση λογαριασμού που δημιούργησε η σύζυγός μου το έτος 2000 (Μάιος- Αύγουστος) και στη συνέχεια μετέτρεψε σε καταπίστευμα στην τράπεζα HSBC για τα παιδιά της από το πρώτο της γάμο. Πρόκειται για κίνηση απόγνωσης γιατί το άνοιγμα λογαριασμού από την σύζυγό μου απέδειξε ότι μετά την κατάθεση το 2000 ούτε ένα ευρώ δεν προστέθηκε στο αρχικό ποσό (1,3 εκατ. ευρώ). Κατά συνέπεια καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον λογαριασμό και τη θητεία μου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Οκτώβριος 2001 Μάρτιος 2004)» αναφέρει ο πρώην υπουργός.
http://www.topontiki.gr/article/213984/papantonioy-gia-proanakritiki-exypiretei-apokleistika-politikes-skopimotites

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!