Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η Βρετανία κάνει βήμα στο άγνωστο» - Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για το Brexit

Η Βρετανία παίρνει και επίσημα… «διαζύγιο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας ένα τέλος σε μια σχέση διάρκειας 44 ετών, ακολουθώντας την απόφαση των βρετανών ψηφοφόρων στο σχετικό δημοψήφισμα που διεξήχθη πριν από εννέα μήνες.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέγραψε αργά το βράδυ της Τρίτης την επιστολή που θα υποβληθεί σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, έτσι ώστε να ξεκινήσει η μακροχρόνια διαδικασία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η έξοδος της χώρας από την Ένωση.
Σήμερα, η εκκίνηση της διαδικασίας του Brexit μονοπωλεί το ενδιαφέρον του βρετανικού τύπου, την ώρα που κάθε εφημερίδα ανάλογα με τις καταβολές της και την γενικότερη στάση της βλέπει με ιδιαίτερο τρόπο τις εξελίξεις, άλλοτε με βλέμμα θετικό και άλλοτε αρνητικό, συνηγορώντας ωστόσο στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη συγκυρία αποτελεί μια ιστορική στιγμή υψίστης σημασίας για την χώρα.
The Guardian: «Σήμερα, η Βρετανία κάνει βήμα στο άγνωστο»
© Provided by kathimerini.gr
The Independend: «Το Brexit ξεκινά»
© Provided by kathimerini.gr
The Times: «Τα μάτια της Ιστορίας παρακολουθούν»
© Provided by kathimerini.gr
Financial Times: «Η Μέι υπογράφει την ιστορική επιστολή για το Brexit και ανοίγει τον δρόμο για συμβιβασμό»
© Provided by kathimerini.gr
The Daily Τelegraph: «Ενωμένοι πίσω από το Brexit, λέει η Μέι»
© Provided by kathimerini.gr
Daily Mail: «Ελευθερία»
© Provided by kathimerini.gr
Daily Mirror: «Αγαπητή ΕΕ, είναι ώρα να φύγουμε»
© Provided by kathimerini.gr
The Sun: «Ντ-όβερ και έξω»

(Πρόκειται για λογοπαίγνιο της εφημερίδας, η οποία αναφέρεται στο λιμάνι της πόλης του Ντόβερ, ένα σημείο με σημαντική γεωγραφική και στρατηγική σημασία για την Βρετανία, καθώς βρίσκεται στο άκρο της χώρας απέναντι από τις ευρωπαϊκές ακτές, ενώ παραδοσιακά αποτέλεσε αφ' ενός πέρασμα για όσους ήθελαν να περάσουν από και προς την Βρετανία και αφ' ετέρου προπύργιο προστασίας της χώρας σε σειρά ιστορικών περιστάσεων, όπως στους Ναπολεόντιους πολέμους αλλά και στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.)
Daily Express: «Αγαπητή ΕΕ, σας εγκαταλείπουμε»

http://www.kathimerini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!