Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλ. Τσίπρας: Oι νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις βασικός εχθρός της Ε.Ε.

Καθημερινή ανάγκη η υπεράσπιση των κατακτήσεων της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μετά την τελετή υπογραφής της Διακήρυξης της Ρώμης. «Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας

Ανέφερε ότι έθεσε το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο για όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη», υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε βασικό εχθρό της Ευρώπης τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις των τελευταίων ετών και ζήτησε επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές της Ένωσης.«Δεν μπορούμε να ονειρευτούμε το μέλλον της Ε.Ε. χωρίς τα κοινωνικά δικαιώματα. Απαραίτητη η επανίδρυση του κοινωνικού μοντέλου» είπε ο κ. Τσίπρας.

Άφησε αιχμές κατά συνδικαλιστικών ενώσεων λέγοντας ότι «δίνουμε μία μάχη για λογαριασμό των εργαζομένων χωρίς τη στήριξη των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων που είναι δυστυχώς στην οπισθοφυλακή», ενώ έκανε αναφορά στη στάση τους κατά το δημοψήφισμα.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει στη Διακήρυξη σαφής αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ευρώπης και τόνισε ότι «αυτές οι αναφορές έλειπαν τα τελευταία χρόνια από κείμενα με μια αμιγώς τεχνοκρατική γλώσσα. Όμως, οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη μάχη».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ακόμα, εάν είναι σκεπτικός απέναντι στη Διακήρυξη, είπε ότι φυσικά τον προβληματίζει και πως σκεφτόταν αν θα υπογράψει ή όχι. «Αλλά πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι καταφέραμε να βάλουμε μια πολύ σημαντική αναφορά για την αναγκαιότητας μιας κοινωνικής Ευρώπης», τόνισε και υπογράμμισε, δεύτερος, πως «πρόκειται για μια διαρκή μάχη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εθνική επέτειο λέγοντας «γιορτάζουμε την ελληνική επανάσταση που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία είναι κυρίαρχος και στο πλαίσιο της Ε.Ε.».

http://www.koutipandoras.gr/article/al-tsipras-oi-neofileleyoeres-kateyoynseis-basikos-exoros-ths-ee

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!