Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αλ. Τσίπρας: Oι νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις βασικός εχθρός της Ε.Ε.

Καθημερινή ανάγκη η υπεράσπιση των κατακτήσεων της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μετά την τελετή υπογραφής της Διακήρυξης της Ρώμης. «Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας

Ανέφερε ότι έθεσε το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο για όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη», υπογράμμισε.
Χαρακτήρισε βασικό εχθρό της Ευρώπης τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις των τελευταίων ετών και ζήτησε επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές της Ένωσης.



«Δεν μπορούμε να ονειρευτούμε το μέλλον της Ε.Ε. χωρίς τα κοινωνικά δικαιώματα. Απαραίτητη η επανίδρυση του κοινωνικού μοντέλου» είπε ο κ. Τσίπρας.

Άφησε αιχμές κατά συνδικαλιστικών ενώσεων λέγοντας ότι «δίνουμε μία μάχη για λογαριασμό των εργαζομένων χωρίς τη στήριξη των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων που είναι δυστυχώς στην οπισθοφυλακή», ενώ έκανε αναφορά στη στάση τους κατά το δημοψήφισμα.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει στη Διακήρυξη σαφής αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ευρώπης και τόνισε ότι «αυτές οι αναφορές έλειπαν τα τελευταία χρόνια από κείμενα με μια αμιγώς τεχνοκρατική γλώσσα. Όμως, οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη μάχη».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ακόμα, εάν είναι σκεπτικός απέναντι στη Διακήρυξη, είπε ότι φυσικά τον προβληματίζει και πως σκεφτόταν αν θα υπογράψει ή όχι. «Αλλά πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι καταφέραμε να βάλουμε μια πολύ σημαντική αναφορά για την αναγκαιότητας μιας κοινωνικής Ευρώπης», τόνισε και υπογράμμισε, δεύτερος, πως «πρόκειται για μια διαρκή μάχη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εθνική επέτειο λέγοντας «γιορτάζουμε την ελληνική επανάσταση που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία είναι κυρίαρχος και στο πλαίσιο της Ε.Ε.».

http://www.koutipandoras.gr/article/al-tsipras-oi-neofileleyoeres-kateyoynseis-basikos-exoros-ths-ee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποψήφιος με τη ΝΔ από τη φυλακή ο Μπελέρης;

Η έμφαση που έχει δώσει η ΝΔ και η κυβέρνηση στην αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη από τις αλβανικές φυλακές έχουν θέσει σε σοβαρή δοκιμασία τ...