Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη μόνο αν αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία

Ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, ώστε να παραμείνει στην Ευρώπη, ζήτησε από την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk», ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως «η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη, μόνο αν αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία». Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι «θα χρειαστεί αρκετός χρόνος», ώστε να αποδώσουν καρπούς. Αλλά, αν οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται, επειδή φέρνουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, τότε αυτό είναι προς τη
λάθος κατεύθυνση, έσπευσε να σημειώσει.
Στρέφοντας δε τα πυρά του και προς τον αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε την πρότασή του για την παροχή περισσότερων χρημάτων προς την Ελλάδα και την Ε.Ε. «Αγνοώ την πρόταση του Γκάμπριελ γιατί είναι προς την εντελώς λάθος κατεύθυνση και στέλνει λάθος μήνυμα» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε πως «ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά πως η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις» και πρόσθεσε: «Φυσικά, η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ήδη εφαρμόσει πολλές από αυτές».
Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας για την τρέχουσα αξιολόγηση» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων. Για να καταστεί εφικτό αυτό, συμπλήρωσε, η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να κάνει περισσότερα στην συνταξιοδοτική και εργασιακή μεταρρύθμιση».
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί Grexit, ο εκπρόσωπος του κ. Γκάμπριελ επανέλαβε ότι «στόχο αποτελεί ο ενιαίος και αδιαίρετος χαρακτήρας της Ευρωζώνης».
http://www.eklogika.gr/news/V-Soimple-H-Ellada-tha-meinei-sthn-Eurwzwnh-mono-an-apokthsei-antagwnistikh-oikonomia--24-03-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...