Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πολιτική τότε και τώρα

Του Δημήτρη Νίκογλου

Στην πολιτική πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που σχετίζονται με αυτήν και την υπηρετούν από διάφορους θώκους να μας παρουσιάζονται ως σωτήρες, να μας παρουσιάζονται δηλαδή ως οι άνθρωποι που θα εργασθούν  για το δικό μας καλό,  και προδιαγράφοντας ως  είθισται το μέλλον μας, να μας καθησυχάζουν και να μας εμφυτεύουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν.  
Υποσχέσεις για μια ζωή  εύρωστη και Χωρίς προβλήματα, μια τέτοια ζωή που μόνο πολιτικός θα μπορούσε να σου τάξει...  Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας μας έχουν κάνει πιο επιρρεπείς στα εύκολα λόγια, και λόγο της

μνημονικής  εξάντλησης και αδυναμίας πνευματικής και σωματικής γινόμαστε εύκολη λεία
του κάθε επίδοξου πολιτικού που με τον τρόπο του θέλει να μας υποτάξει, και να μας κάνει μέρος του δικού του παζλ.

Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια για κάποιον νεοφερμένο στην πολιτική να είναι ειλικρινής; 
Γιατί όλοι κατά την ενασχόλησή τους με την πολιτική γίνονται πιστό αντίγραφο του παλιού; είναι θέμα αντίληψης;  ή είναι η πεπατημένη;  
Στην πολιτική θέλουμε να πιστεύουμε πως το παλιό είναι στη δύση του..
Εμείς την ανατολή προσδοκούμε στην πολιτική, την μετάβαση, την αλλαγή 
αυτής της παλαιοκομματικής αντίληψης και νοοτροπίας  που επιμελώς μας βύθισε.

- Εγώ προσωπικά φίλοι μου θα ήθελα μια πάστα πολιτικών που να είναι πέραν του δέοντος ειλικρινείς, με μικρο έργο αλλά πραγματικό και με  καθαρά χέρια φτιαγμένο. 

Θα ήθελα δηλαδή αυτό που υπόσχονται οι νέοι της πολιτικής να γίνεται πράξη και όχι την επιβεβαίωση του κανόνα των παλαιών πολιτικών, θα θα θα.

Με μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν μου έρχονται στο νου πολιτικοί μεγάλου κύρους,
τους πολιτικούς αυτού του βεληνεκούς ψάχνω σήμερα να βρω, μα μάταια.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα παλαιών πολιτικών και να αναπολώ τα μεγάλα τους έργα, και την προσφορά τους.  
Είναι πάντως λυπηρό σήμερα να μην υπάρχει εμπιστοσύνη σε ονόματα και πολιτικούς, σήμερα που η ανάγκη είναι επιτακτική και λόγο της επικείμενης κρίσης. 

Είμαι σίγουρος πως η ικανότητα των ανθρώπων και των πολιτικών ιδιαίτερα στο να διαχειρίζονται πράγματα και καταστάσεις δεν έχει εκλείψει, απλά ο τρόπος  και ο κοινός στόχος είναι αυτά που έχουν αλλάξει: 
- Πρώτον, ο τρόπος ως προς την διαχείριση, 
- Και δεύτερoν, ο στόχος ως προς το αποτέλεσμα. 

Η δύναμη των πολλών είναι πάντα μετρήσιμη και ποτέ δεν είναι αμελητέα, είναι η δύναμη εκείνη που πολλοί την χαρακτηρίζουν αναγκαία, αναγκαία για ότι μεγάλο θέλουμε να δημιουργήσουμε, και αν μιλάμε για πολιτική, μια τέτοια συνένωση πολλών πολιτικών δυνάμεων μαζί είναι το άλφα και το ωμέγα για ότι μεγάλο θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν στην πολιτική και όχι μόνο ..!

Blogger Dimitris NikogloyΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!