Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κομισιόν: Στον «αέρα» η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

του Ιωάννη Αντύπα
Ανοιχτό αφήνει το χρονικό περιθώριο επίτευξης τεχνικής συμφωνίας μεταξύ δανειστών και ελληνικών αρχών η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρτ, η οποία κατά την ενημέρωση Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε πως οι διεργασίες μεταξύ όλων των διαφορετικών πλευρών συνεχίζονται με γνώμονα την επίτευξη μιας συμφωνίας το συντομότερο. Πάντως κληθείσα να σχολιάσει αν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου αποτελεί «το συντομότερο δυνατό», η Άννικα Μπράιντχαρτ επέλεξε να κρατήσει πλήρως ανοιχτό τον χρονικό ορίζοντα, λέγοντας πως η τεχνική συμφωνία θα πρέπει να
επιτευχθεί «στα επόμενα Eurogroup».
Οι τεχνικές διεργασίες συνεπώς συνεχίζονται και από Αθήνα και από Βρυξέλλες, με το επερχόμενο Eurogroup να αναμένεται, προς το παρόν, να καταγράψει μόνο τη πρόοδο που έχει γίνει, χωρίς να «κλείνει» η τεχνική συμφωνία, τουλάχιστον όχι μέχρι το μεθεπόμενο Eurogroup του Απριλίου στη Μάλτα.
Αναλυτικά η δήλωση της Εκπρόσωπου Τύπου: «Έπειτα από την αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, οι διεργασίες συνεχίζονται υπό το πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Διεξάγονται συμπληρωματικές συναντήσεις πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και ο στόχος μας είναι να κινηθούμε το συντομότερο δυνατό προς μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) στα επόμενα Eurogroup.
Οι τεχνικές ομάδες μας βρίσκονται στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή και η εργασία συνεχίζεται από τα κεντρικά μας γραφεία και την Αθήνα».
http://www.newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!