Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Κομισιόν: Στον «αέρα» η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

του Ιωάννη Αντύπα
Ανοιχτό αφήνει το χρονικό περιθώριο επίτευξης τεχνικής συμφωνίας μεταξύ δανειστών και ελληνικών αρχών η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα οικονομίας Άννικα Μπράιντχαρτ, η οποία κατά την ενημέρωση Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε πως οι διεργασίες μεταξύ όλων των διαφορετικών πλευρών συνεχίζονται με γνώμονα την επίτευξη μιας συμφωνίας το συντομότερο. Πάντως κληθείσα να σχολιάσει αν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου αποτελεί «το συντομότερο δυνατό», η Άννικα Μπράιντχαρτ επέλεξε να κρατήσει πλήρως ανοιχτό τον χρονικό ορίζοντα, λέγοντας πως η τεχνική συμφωνία θα πρέπει να
επιτευχθεί «στα επόμενα Eurogroup».
Οι τεχνικές διεργασίες συνεπώς συνεχίζονται και από Αθήνα και από Βρυξέλλες, με το επερχόμενο Eurogroup να αναμένεται, προς το παρόν, να καταγράψει μόνο τη πρόοδο που έχει γίνει, χωρίς να «κλείνει» η τεχνική συμφωνία, τουλάχιστον όχι μέχρι το μεθεπόμενο Eurogroup του Απριλίου στη Μάλτα.
Αναλυτικά η δήλωση της Εκπρόσωπου Τύπου: «Έπειτα από την αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, οι διεργασίες συνεχίζονται υπό το πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Διεξάγονται συμπληρωματικές συναντήσεις πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και ο στόχος μας είναι να κινηθούμε το συντομότερο δυνατό προς μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) στα επόμενα Eurogroup.
Οι τεχνικές ομάδες μας βρίσκονται στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή και η εργασία συνεχίζεται από τα κεντρικά μας γραφεία και την Αθήνα».
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος" αναφέρει σε συνέντευξή του στ...