Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ερντογάν για Ολλανδία: Θα πληρώσουν το τίμημα

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Ολλανδία θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά που προκάλεσε στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς κλιμακώθηκε σήμερα η διένεξη σχετικά με την πολιτική εκστρατεία που η Άγκυρα θέλει να διεξαγάγει μεταξύ των τούρκων μεταναστών.
«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης μια συμπεριφορά που θυμίζει «τον ναζισμό και τον
φασισμό», αναφερόμενος στην απομάκρυνση της τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία.
Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η μεταχείριση της υπουργού και άλλων τούρκων αξιωματουχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».
Ο Ερντογάν ευχαρίστησε αντίθετα τη Γαλλία επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Γαλλία δεν έπεσε σ' αυτή την παγίδα», δήλωσε.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...