Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Στάση πληρωμών» στους προμηθευτές προανήγγειλε ο Γ. Μπουτάρης!



Δεν θα είναι και τόσο απλή υπόθεση η αποδέσμευση του 50% των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οσο κι αν οι ιθύνοντες του δήμου εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη συνάντηση που είχε προχτές με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ότι θα δοθεί λύση στο θέμα που προέκυψε, η αποδέσμευση δεν θα γίνει και τόσο γρήγορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως παραδέχονται παράγοντες που γνωρίζουν, από τη στιγμή που υπάρχει εντολή αρμόδιας οικονομικής επιθεωρήτριας -όπως έγινε στην περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης- απαιτείται γνωμάτευση του νομικού συμβουλίου του κράτους, αλλά και να
μεσολαβήσουν και άλλες γραφειοκρατικές κινήσεις, που θα δυσκολέψουν τις οικονομικές συναλλαγές του δήμου.

Αυτό ουσιαστικά παραδέχτηκε χτες και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, ο οποίος σημείωσε ότι ο δήμος θα πιέσει για τη λύση του ζητήματος και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ωστόσο, σημείωσε ότι λόγω της δέσμευσης μέρους των τραπεζικών λογαριασμών «θα πάνε λίγο πίσω οι πληρωμές προμηθευτών».

Υπενθυμίζεται ότι η δέσμευση του 50% των τραπεζικών λογαριασμών έγινε λόγω μη απόδοσης χαρτοσήμου προς την Εφορία για 18 συναπτά έτη. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ και αφορά το διάστημα από το 1993 έως το 2011 και τις θητείες των δημάρχων Ντίνου Κοσμόπουλου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και Γιάννη Μπουτάρη.
Την εντολή δέσμευσης έδωσε η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία έκανε και το σχετικό έλεγχο, «ως πράξη διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος».

Σε αυτή τη συγκυρία κρίνεται τουλάχιστον άκαιρη και άστοχη η χτεσινή τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Με έναν μάλλον υπερφίαλο τρόπο ο κ. Μπουτάρης σχολίασε ότι «έμαθε το σπορ και του άρεσε!».
dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου