Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Είναι οι Anonymous;

Photo: cmahe68/Flickr

Ένας πράκτορας του FBI δήλωσε ότι οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν τα ηγετικά στελέχη των Anonymous. Είναι, άραγε, πραγματικότητα;

Ο βοηθός ειδικού πράκτορα του FBI, Austin P. Berglas, μίλησε στη Huffington Post και είπε ότι οι επιθέσεις από την εν λόγω ομάδα έχουν αραιώσει πάρα πολύ και έχουν αποδυναμωθεί, επειδή η υπηρεσία του έχει ήδη συλλάβει τους «εγκέφαλους» των Anonymous.

Αντίστοιχα, στο ίδιο θέμα της εφημερίδας, η Gabriella Coleman, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο McGill, η οποία μελετά τη συμπεριφορά των Anonymous, είπε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι οι συλλήψεις αυτές -τις θεωρεί δεδομένες- κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα για τον κεντρικό κόμβο της δραστηριότητας της ομάδας.
Πρόσθεσε, όμως, ότι οι Anonymous είναι ακόμη «ζωντανοί», άρα επικίνδυνοι.

Αυτό, τώρα, είτε αποτελεί ένα γερό επικοινωνιακό τέχνασμα, είτε όντως τους έχουν συλλάβει - δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο.

Κι αν κάποιος διερωτάται τι σημαίνει «επικοινωνιακό τέχνασμα» και για ποιον λόγο μπορεί να το κάνουν αυτό από το FBI, η απάντηση είναι ότι ίσως, τελικά, δεν έχουν συλλάβει κανέναν από τους αρχηγούς της ομάδας και πιθανώς να θέλουν να προκαλέσουν με αυτές τις δηλώσεις τους Anonymous για να «χτυπήσουν» κάπου και να τους πιάσουν - αφού οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται ήδη σε επαγρύπνηση και σε διαρκή ετοιμότητα.

Ε, αν «πέσει» το σάιτ του FBI μέσα στις επόμενες ώρες, θα ξέρουμε!
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου