Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

«Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα»


Ομιλία Τσίπρα στην Κέρκυρα. Τι είπε για νέο πακέτο βοήθειας, πώληση δημόσιας περιουσίας, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επίσκεψη Άσμουσεν. Κριτική ΝΔ
«Όχι δεν απειλούμε επενδυτές, όπως μας κατηγορεί η κυβέρνηση. Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από συγκέντρωση του κόμματος στην Κέρκυρα. Και ο κ. Τσίπρας  διευκρίνισε στη συνέχεια, ποιους απειλεί το κόμμα του: «Δεν απειλούμε τους επενδυτές. Τα λαμόγια απειλούμε που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία σα να είναι το τσιφλίκι των παππούδων τους. Και τους απειλούμε ευθέως: Θα λογοδοτήσετε κύριοι, στον Ελληνικό λαό. Δεν θα σας επιτρέψουμε να βάλετε όλη τη χώρα στο κλουβί των δανειστών και να τους παραδώσετε το κλειδί».
Και πρόσθεσε: «Και επειδή πολλοί καλοθελητές, ενδεχομένως να σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για λεκτική βία. Τους απαντάμε προκαταβολικά. Η βία είναι το δικό τους όπλο. Οι μαζικοί ειρηνικοί αγώνες, είναι το δικό μας».
 «Θα προστατέψουμε τη  γαλήνη του τόπου»
Ιδιαίτερα προσεκτική στα «σημεία» η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναφερόμενος στο νέο
«επεισόδιο» της ΝΔ σε βάρος του κόμματος για τις συλλήψεις στο ΕΜΠ, απάντησε συνολικά: «Εμείς δεν θα πατήσουμε μπανανόφλουδες, ούτε θα μασήσουμε στις προβοκάτσιες και στις μονταζιέρες τους. Εμείς θα προστατέψουμε όσο περνάει από το χέρι μας τη γαλήνη του τόπου, την ειρηνική πορεία του προς τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αυτή θα επιφέρει. Γιατί είμαστε και θέλουμε να είμαστε μια μεγάλη δημοκρατική, πατριωτική δύναμη. Μια ήρεμη δύναμη ενότητας του λαού μας».

Για το 3ο πρόγραμμα βοήθειας
Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα βοήθειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο κύριος Σόιμπλε, από τη Γερμανία, βγαίνει δημόσια και παραδέχεται ότι το πρόγραμμα έπεσε έξω και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα... βοήθειας για μετά το 2014. Δηλαδή νέο μνημόνιο, νέες δεσμεύσεις, ή πιο σωστά: νέα δεσμά για όλους μας. Με δυο λόγια, ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. 
Κι αυτό δεν είναι βέβαια καινούργιο. Το έχουν παραδεχτεί και στοιχειοθετήσει όλοι οι έγκυροι οικονομολόγοι του κόσμου.  Το έχει στοιχειοθετήσει και διακηρύξει από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Το καταλαβαίνουν με την πείρα και τις γνώσεις τους όλοι οι Έλληνες, εκτός από εκείνους που τα συμφέροντά τους, οικονομικά και πολιτικά, ταυτίζονται με αυτό το πρόγραμμα. 
Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι στο σημείο αυτό. 
Το θέμα δεν είναι ότι εμείς κάνουμε διαφορετικούς λογαριασμούς από αυτούς. Η δημιουργική λογιστική είναι βέβαια η ειδικότητά τους, αλλά το μόνο που προσφέρει είναι προπαγανδιστικά επιχειρήματα. 
Το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους αριθμούς».

«Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός Α΄ κατοικίας δεν θα γίνει»
Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου: «Ας μη τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπόψην τους. Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει. Ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους»...  «Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα. Εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς. Αλλά να δούμε πως θα ρθούνε να τους εκτελέσουνε».
Τι αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών; Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας:
«Πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αυτοί; Σεισάχθεια εμείς.Διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας.
Περικοπή δόσεων αποπληρωμής δανείων ώστε σε καμία περίπτωση να μην ξεπερνούν το 30% του διαθέσιμου μηνιαίου εισοδήματός και διαγραφή του υπόλοιπου της αρχικής δόσης σε ετήσια βάση ,με εξαίρεση τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου. Μη επιβάρυνση της οφειλής με τόκους υπερημερίας. Νέα μέτρα και νέα μνημόνια αυτοί; Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους κατάργηση των μνημονίων, ρήτρα ανάπτυξης και πάγωμα αποπληρωμής των τόκων εμείς. Εξαθλίωση και βαλκανοποίση αυτοί;
«Χάρτης αξιοπρεπούς διαβίωσης» εμείς».

Για την επίσκεψη Άσμουσεν
Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ήρθε χθες στην Ελλάδα ο κος Άσμουσεν της ΕΚΤ, να μας πει πόσο καλοί θα είναι μαζί μας και θα συνεχίζουν να μας δανείζουν με τη προϋπόθεση να υπογράψουμε και άλλα μνημόνια και ξεπουλήσουμε τη χώρα στους σωτήρες μας δανειστές. 
Προχθές όμως κατά σύμπτωση έληγε ομόλογο 2 δις ευρώ του Ελληνικού δημοσίου, που είχε αγοράσει η ΕΚΤ τουλάχιστον στο ένα τέταρτο της αξίας του. Η κυβέρνηση όμως αποφάσισε να το ξεπληρώσαμε στο άρτιο. Και πήρε τα δανεικά και όπως τα πήρε τα έδωσε στην ΕΚΤ. Και η ΕΚΤ σε μια μόνο μέρα, την 20ή του Αυγούστου, κέρδισε από τη καταχρεωμένη Ελλάδα κάποια δις ευρώ. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό, να ρωτά τον κύριο Άσμουσεν πότε θα μας επιστρέψει τα κλεμμένα».

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ
«Εμείς, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο.
Ένα σχέδιο που χαίρει εκτίμησης και αναφοράς διεθνώς, ως η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση στη καταστροφική πορεία της λιτότητας. Έχουμε σχέδιο να χρηματοδοτήσουμε την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Με moratorium στην αποπληρωμή των τόκων.
Στο πλαίσιο μιας συνολικής και οριστικής ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, στα πρότυπα της λύσης που δόθηκε για την ίδια τη Γερμανία στη διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 και συνετέλεσε στο Γερμανικό οικονομικό θαύμα των επόμενων χρόνων.Με την ενίσχυση των Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και την τόνωση της συνολικής εσωτερικής ζήτησης στην οικονομία. Ώστε να αντιστραφεί αμέσως η ύφεση και να ξεκινήσει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Κριτική ΝΔ
Από το Γραφείο Τύπου της  ΝΔ σχετικά με την  ομιλία  Τσίπρα, στην Κέρκυρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από τις άδειες πλατείες των διακοπών του, ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται πλατείες Ταχρίρ στη χώρα μας. Ο Ελληνικός Λαός τον έχει ξεπεράσει προ πολλού».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου