Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μπακογιάννη: Δεν έχουμε να πληρώσουμε, that's it!


Picture 0 for Μπακογιάννη: Δεν έχουμε να πληρώσουμε, that's it!

Την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα επέκρινε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς οδηγεί τους πολίτες στα όρια τους, και στέλνοντας έτσι τα ανάλογα μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου και ιδιαίτερα προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Δεν μπορεί να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως, για μια φορολογική πολιτική, η οποία οδηγεί τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξάντλησή του, διότι δεν έχει να τα πληρώσει. That's it!» σημείωσε, κατά την ακρόαση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. ενημέρωσε τις επιτροπές για νομοθετικές προτάσεις που έχει καταθέσει στους τομείς της αρμοδιότητάς της. «Χρειάζεται μια διαφορετική λογική, δεν μπορείτε να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως και να επιμένετε σε μια φορολογία που έχει οδηγήσει το λαό στην απόλυτη εξάντληση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Επανέλαβε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επισημαίνοντας πως ενώ το μέτρο έχει αποτύχει, η τρόικα επιμένει να το διατηρεί. «Εσείς στην πατρίδα σας δεν το ζείτε αλλά εδώ στην Ελλάδα άνθρωποι δεν ζεσταίνονται το χειμώνα», σημείωσε για το θέμα.
Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε την βοήθεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καλώντας το «να δώσει την δυνατότητα να ασκήσουμε μια πολιτική με δημοσιονομική πειθαρχία, με μεταρρυθμίσεις, με πάθος, αλλά όχι με πολιτικές, οι οποίες μετά βεβαιότητας δεν έχουν αποτέλεσμα».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου