Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις



Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα 1.618 υπαλλήλων στον χώρο της Υγείας, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Η ρύθμιση προκαλεί έντονη αντίδραση στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει ήδη προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, αρχής γενομένης από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, που θα υπολειτουργήσουν αύριο λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (11.00-15.00) του προσωπικού.


Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ στις 23 Αυγούστου, ημέρα που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων που εμπλέκονται στην πρώτη φάση της κινητικότητας, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυκλινική, εκπρόσωποι ιατρικών ενώσεων και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται επίσης προτάσεις για 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εκπροσώπων του κλάδου (γιατροί, νοσηλευτές κ.λπ.) την Παρασκευή, αλλά και επαναλαμβανόμενες απεργίες και πανυγειονομικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί απόφαση έως τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της κινητικότητας θα επηρεάσει υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομείων που αλλάζουν χρήση (Πολυκλινική, Πατησίων, «Αμαλία Φλέμινγκ», Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα στην Αττική και Λοιμωδών, Ειδικών Παθήσεων, Νοσημάτων Θώρακος και Παναγία στη Θεσσαλονίκη). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα κληθούν από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με τη μετακίνησή τους σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η τοποθέτηση των εργαζομένων στις νέες θέσεις τους θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις 16 του ίδιου μήνα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα σχεδιαστεί και το νέο πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης, που θα εφαρμοστεί μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας.
dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου