Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Το σενάριο της διπλής κάλπης τον ερχόμενο Μάιο


Picture 0 for Το σενάριο της διπλής κάλπης τον ερχόμενο Μάιο

Το ενδεχόμενο του χρόνου το καλοκαίρι να στηθούν ταυτόχρονα δύο κάλπες, αντί μιας, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την παράλληλη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών.
Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν κατ' αρχήν οι ίδιοι οι τοπικοί άρχοντες, «γαλάζιοι» και «πράσινοι», οι οποίοι φοβούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταποντιστούν. Το εξετάζει, όμως, σοβαρά και το Μαξίμου, για τους δικούς του λόγους. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι αν στηθούν μαζί οι κάλπες, τότε, σε αυτές των ευρωεκλογών θα «πέσει» η ψήφος διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας, ενώ σε αυτή των δημοτικών θα επικρατήσουν περισσότερο ψύχραιμες απόψεις και το εκλογικό σώμα θα ψηφίσει με διαφορετικά κριτήρια.


Έτσι δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος το βράδυ των εκλογών ο χάρτης της χώρας να βαφτεί από πάνω έως κάτω με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι, θα διασωθούν και οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, οι οποίοι, σε διαφορετική περίπτωση, διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο.
Εν προκειμένω, όμως, υπάρχει κι ένας αστερίσκος. Εξαιτίας αυτού του λόγου να αυξηθούν πολύ οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής, ως αποδέκτη της διαμαρτυρίας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, αντιτείνουν από την κυβέρνηση θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθεί και η Ευρώπη από τι πραγματικούς κινδύνους απειλείται από τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...