Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Γ. Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια και μετά το 2014»


Γ. Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια και μετά το 2014»

Ωστόσο η επίσημη γραμμή σε Κομισιόν και Βερολίνο παραμένει αυστηρή ότι το πρόγραμμα θα επανεξεταστεί στα μέσα του 2014 και μόνο τότε θα γνωρίζουμε τι απαιτείται να γίνει. Στη γραμμή αυτή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δηλώνει ότι «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση» επιπλέον οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πάντως ο επικεφαλής του Eurogroup, σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ολλανδίας, τις οποίες δημοσιεύει η ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στην

Ελλάδα το 2014, θα πρέπει -απαραίτητα- να το διαδεχτεί ένα νέο πακέτο.

«Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν θα λυθούν το 2014, οπότε κάτι θα χρειαστεί να γίνει μετά. Πως και τι πρέπει να γίνει δεν είναι σίγουρο» φέρεται να είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ολλανδός αξιωματούχος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, είχε πει ότι το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2014, οπότε θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2013.

Προϋπόθεση αποτελεί να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον -φετινό- προϋπολογισμό, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πλέον δεδομένο.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...