Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Συρία: Αντίποινα των ανταρτών με ρουκέτες κατιούσα

Οι Σύροι αντάρτες ανακοίνωσαν σήμερα ότι έριξαν πυραύλους κατιούσα στο κέντρο της Δαμασκού, υπογραμμίζοντας ότι το έκαναν σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα που αποδίδεται στο συριακό καθεστώς.

Τα πυρά αυτά ερρίφθησαν την στιγμή που οριστικοποιούνται οι προετοιμασίες για ένα στρατιωτικό πλήγμα στην Συρία ως απάντηση στην καταγγελθείσα αυτή επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού.

Σε βίντεό τους με τίτλο «αντίποινα στην σφαγή με χημικά όπλα στην ανατολική Γούτα, με πυραύλους κατιούσα τοπικής κατασκευής», το οποίο δημοσιοποιείται στο Ίντερνετ, μαχητές παρουσιάζουν δύο πυραύλους την ώρα της εκτόξευσής τους από μία πλατφόρμα.

Οι αντάρτες έριξαν επίσης βλήματα όλμων στο κτήριο των υπηρεσιών πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρχουν θύματα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πυρά αυτά ερρίφθησαν μερικές ώρες μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων εδάφους-εδάφους στις συνοικίες Τζόμπαρ, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, όπου μαίνονται μάχες, και Κάνταμ, στα νότια προάστια, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η Τζόμπαρ βομβαρδίστηκε τα μεσάνυχτα και σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντάρτες ξέσπασαν στα περίχωρα αυτής της συνοικίας», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, πολλές περιοχές της ανατολικής Γούτα βομβαρδίστηκαν επίσης την αυγή από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σε αυτόν τον τομέα έγινε την περασμένη Τετάρτη η καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα. Επίσης εκεί μετέβησαν σήμερα οι επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Χθες ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ προειδοποίησε ότι μια επέμβαση στην Συρία δεν θα επηρεάσει την εκστρατεία του συριακού στρατού κατά των ανταρτών.

«Αν πιστεύουν ότι έτσι θα μπορέσουν να εμποδίσουν την νίκη των ενόπλων δυνάμεών μας, απατώνται», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Δαμασκό.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...