Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Μητρόπουλου σε αγώνες με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Μητρόπουλου σε αγώνες με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση


Κάλεσμα για «δημοκρατικούς, μαζικούς και ενωτικούς αγώνες» με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση απηύθυνε ο βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλος.
Σε δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος προβλέπει ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση «ο ακρωτηριασμός του κράτους, η διάλυση των νοσοκομείων, η κατάργηση των κοινωνικών υποδομών, η φορολογική τρομοκρατία, η βίαιη αρπαγή μισθών και συντάξεων». Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, ο κ. Μητρόπουλος υποστηρίζει ότι η απελευθέρωσή τους «είναι ήδη ειλημμένη απόφαση και θα αποτελειώσει χιλιάδες νοικοκυριά», ενώ για την διαθεσιμότητα – κινητικότητα σημειώνει ότι «μέχρι
τα τέλη του χρόνου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στο δρόμο πένητες και ανήμποροι». Κατά τον ίδιο, πρόκειται για «μνημονιακές δεσμεύσεις του παραδομένου στην τρόικα υπηρετικού προσωπικού τις οποίες έχει ορκιστεί πάση θυσία να εφαρμόσει».
Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, ο κ, Μητρόπουλος σημειώνει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περήφανοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι, παρά τον άδικο διασυρμό και τις επιθέσεις που υφίστανται, δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν από την τροϊκανή κυβέρνηση που λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλά τον πλούτο της, εξαθλιώνει του πολίτες στερώντας κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά».
Επίσης, υπογραμμίζει ότι «οι ΚΥΑ που θα εκδοθούν σήμερα και τις επόμενες μέρες για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, κ. Αλέξη Τσίπρα. Στόχος της τροϊκανής κυβέρνησης και των δανειστών – εντολέων της είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και η παράδοση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης απευθείας στους δανειστές και ιδιώτες».
Ακόμη, ο κ. Μητρόπουλος τονίζει πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, στους ΟΤΑ στις ΔΕΚΟ, στον βαριά μνημομιόπληκτο ιδιωτικό τομέα, οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούν σε τίποτε να ελπίζουν από την τρόικα και την πειθήνια αυτή κυβέρνηση». Καταλήγοντας, καλεί σε έναν κοινό αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. «Πρέπει άμεσα να τους σταματήσουμε. Με δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες, μαζικούς και ενωτικούς, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, τους περήφανους πολίτες της, τη θαυμαστή νέα γενιά που της έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική», υπογραμμίζει.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδήλωτα τετραγωνικά -Διαγραφές οφειλών: Παράταση δηλώσεων μέχρι 30 Ιουνίου (έγγραφα)

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου που ισχύει σήμερα) η προθεσμία για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους ιδιοκτήτες α...