Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αν. Μέρκελ: Για την κρίση φταίει ο Γκ. Σρέντερ που άφησε την Ελλάδα να μπει στο ευρώ

Αν. Μέρκελ: Για την κρίση φταίει ο Γκ. Σρέντερ που άφησε την Ελλάδα να μπει στο ευρώ

Τον προκάτοχό της στην καγκελαρία της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατηγόρησε η Άνγκελα Μέρκελ για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας πως δεν έπρεπε να είχε επιτρέψει την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Όπως τόνισε, μιλώντας ενώπιον περίπου 1.000 υποστηρικτών της στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, «η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ».
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, «ο καγκελάριος Σρέντερ δέχτηκε την είσοδο της Ελλάδας και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και οι δύο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λανθασμένες και ήταν η αφετηρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα».
Επιπλέον, η κ. Μέρκελ επανέλαβε την επιθυμία της να δει ένα ισχυρό ενιαίο νόμισμα, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μεταρρυθμίσεων στις χώρες που παλεύουν, όπως η Ελλάδα. «Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα. Για αυτό το λόγο, έχουμε δείξει αλληλεγγύη, αλλά η αλληλεγγύη πάντα συνδέεται με την ευθύνη για μεταρρυθμίσεις στις χώρες που βιώνουν την αλληλεγγύη μας» τόνισε.


Σόιμπλε: Προετοιμάζει για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας
Τις εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί 11 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη μελλοντικών χρηματοδοτικών της αναγκών, επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προετοιμάζοντας τη γερμανική κοινή γνώμη προεκλογικά για νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ανέφερε πως «η εκτίμηση των 11 δισ. ευρώ δεν είναι παντελώς εξωπραγματική. Όπως και να έχει, μιλάμε για κλάσμα του ποσού των προηγούμενων διασώσεων. Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί, όμως η Ελλάδα παραμένει σε κρίση προσαρμογής». Επιπλέον,απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα οποιασδήποτε επιπλέον απομείωσης του χρέους.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου