Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Στις εφορίες για ελέγχους και διευκρινίσεις θα κληθούν περίπου 100.000 φορολογούμενοι

Στις εφορίες για ελέγχους και διευκρινίσεις θα κληθούν περίπου 100.000 φορολογούμενοι

Στις εφορίες θα κληθούν να μεταβούν εντός της εβδομάδας, περίπου 100.000 φορολογούμενοι για ελέγχους και διευκρινίσεις. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων. Χ. Θεοχάρης, όσοι έχουν να λαμβάνουν επιστροφή φόρου, θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα, με δηλώσεις που έκανε στον Σκάι, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι επιπλέον 300.000 φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή και πρόσθεσε ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα. Ο ίδιος κάλεσε όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου. 
Διευκρίνισε ότι τρεις δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ 2 δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα. Σημείωσε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, προσθέτοντας ότι φέτος, μπήκαν κριτήρια με τα οποία ελέγχονται περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον.
elogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Χωματερή» εξυπηρέτησης συμφερόντων

του Γ,Κιμπουρόπουλου Ο «ταπεινός» τίτλος του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή μεσάνυχτα προς… ξημερώματα, «...