«Θέλω να απεμπλακούμε από το μνημόνιο, να τελειώνουμε με την τρόικα και η χώρα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα» φέρεται να λέει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλητές του σύμφωνα με τη RealNews.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να ακολουθήσει στρατηγική τριών σημείων προκειμένου η Ελλάδα να αποδεσμευθεί από τα μνημόνια το 2014.
Εν αντιθέσει με τις γερμανικές εξαγγελίες περί τρίτου πακέτου στην Ελλάδα, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει μία λύση, που θα βρίσκεται πιο κοντά στο «κούρεμα» ενώ διακαής πόθος της συγκυβέρνησης παραμένει η εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος και η έξοδος στις αγορές το επόμενο έτος.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς έχει σημάνει συναγερμό, καθώς εκτιμά ότι, ο έλεγχος του Σεπτεμβρίου από την τρόικα είναι ο πλέον κρίσιμος και ζήτησε από τους υπουργούς του να ολοκληρώσουν μέχρι τα τέλη του μήνα τις εκκρεμότητες στη σκληρή ατζέντα της κυβέρνησης (κινητικότητα-διαθεσιμότητα, απολύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων).
Ο πρωθυπουργός θεωρεί αξιοποιήσιμη στην κατεύθυνση απεμπλοκής από τα μνημόνια το επόμενο διάστημα και τη δήλωση Ομπάμα κατά τη συνάντησή τους στις 8 Αυγούστου στο Λευκό Οίκο ότι, «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η δημοσιονομική συνταγή».
Εξάλλου κυβερνητική πηγή δηλώνει ότι, οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο ΔΝΤ και θα μπορούσαν να εντείνουν τις πιέσεις στην ΕΕ για μία ριζική λύση στο θέμα του χρέους.
Matrix 24