Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος»


Αλ. Τσίπρας: «Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος»

Κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος, εκτιμά και δηλώνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας την ίδια στιγμή ότι θα στηρίξει χωρίς αστερίσκους και ερωτηματικά τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Αυτά επισήμανε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, αντιστοίχως), στο γραφείο του στη Βουλή, όσο και σε δηλώσεις του αμέσως μετά.

«Θεωρούμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας κρίσιμος μήνας. Θα στηρίξουμε αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Κυρίως όμως θα καλέσουμε τη λαϊκή οικογένεια, σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο, για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή», τόνισε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι «η χώρα προχωρά ολοταχώς με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών. Και όλα αυτά προκειμένου να παίρνουμε κάποιες δόσεις, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -το 98% από τα χρήματα που έχουμε πάρει- πηγαίνει σε τράπεζες και σε αποπληρωμή προηγούμενων δανείων».

Οπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δεν πρόκειται να καθήσει «με σταυρωμένα τα χέρια και να κοιτάζει την κυβέρνηση να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία κατ' εντολή της τρόικας», ενώ συμπλήρωσε: «Το κρίσιμο για μας είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές του μνημονίου, της τρόικας. Το κρίσιμο για μας είναι να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας και προσέθεσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει «αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες», ενώ υπογράμμισε: «Κυρίως όμως θα καλέσουμε τη λαϊκή οικογένεια, σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο, για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή».

Μίλησε για μία ακόμη φορά για ανένδοτο αγώνα ως την τελική νίκη, η οποία όπως είπε συνίσταται στο να «ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών».
TO BHMA online  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου