Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

“Η κυβέρνηση έχασε όλες τις μάχες επειδή δεν τις έδωσε…”

Andreas-Loverdos

Κριτική στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ασκεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, με δηλώσεις του στη “Real News”. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σημερινός πρόεδρος του κόμματος “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”, υποστηρίζει με νόημα ότι σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, η σημερινή΄κυβέρνηση είχε εδώ και έναν χρόνο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και απουσία κοινωνικών αντιδράσεων.
“Η κυβέρνηση έχασε όλες τις μάχες κατά της ύφεσης και της ανεργίας, απλούστατα γιατί δεν τις έδωσε. Αυτή την έλλειψη τόλμης και δυνατοτήτων είναι απαράδεκτο να τις μετατρέπει σε καμουφλαρισμένα μέτρα και σε υπερφορολόγηση.
Αυτές τις πολιτικές δεν πρόκειται να τις στηρίξουμε με την ψήφο μας.

Είναι αναληθές πως εμπόδιο στις πολιτικές που θα ήθελε να ασκήσει, είναι η τρόικα και το πρόγραμμα. Το 80% των θεμάτων που χειρίζεται η κυβέρνηση είναι εκτός προγράμματος. Και εκείνη δεν δίνει καμία μάχη.
Παράλληλα, σε όσα θέματα σχετίζονται με το πρόγραμμα καθυστερεί δραματικά, όπως για παράδειγμα με την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών του δημοσίου. Η επικέντρωση του δημοσίου ενδιαφέροντος στα θέματα αυτά δημιουργεί εντυπώσεις πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν ρόλο, και όλα τα αποφασίζει η τρόικα.
Έτσι όμως μειώνεται δραματικά ο αριθμός των πολιτών που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή μας πορεία. Και αυτό είναι καταστροφικό”, σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη ναυαρχίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου “Real News”.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου