Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

O ΣΕΒ θέλει… αναθεώρηση του Μνημονίου! – Δεν θα έρθει η ανάπτυξη το 2014


Dimitris-Daskalopoulos

Το αδιέξοδο της στρατηγικής στόχευσης του Μνημονίου και των επιπτώσεων του στην ελληνική οικονομία καταδεικνύει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξης στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών ζήτησε την αναθεώρησή του.
Ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία στην προεδρία του ΣΕΒ, επεσήμανε ότι “τα νούμερα δεν βγαίνουν”, και έθεσε ως επιδίωξη και στόχευση των αλλαγών που θα έρθουν στο Μνημόνιο, την επίτευξη αναπτυξιακών ρυθμών και δημοσιονομικής ευελιξίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Δασκαλόπουλου, η ύφεση θα βαθύνει φέτος και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014, σε αντίθεση δηλαδή με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η δρομολόγηση και υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, και προέβλεψε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να πληρώσει η Ελλάδα πολύ ακριβά την κρίση της κυπριακής οικονομίας, σε σημείο που να αφαιρέσει ακόμη και μια μονάδα από το ΑΕΠ της χώρας.
“Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Επιβάλλεται ευρύτερη και πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση του προγράμματος, πέρα από το παζάρι για τα μέτρα και τη δόση.
Χρειάζονται πολιτικές για αύξηση της ρευστότητας, ανάπτυξη, καθώς και ένα φορολογικό σύστημα με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας.
Και ακόμη, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος”, ήταν τα λόγια του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι η λιτότητα έχει τραγικές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της χώρας, καθώς και στην παραγωγική βάση της Ελλάδας.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...