Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί οπωσδήποτε στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ αναμένεται να ταξιδέψει και στη γειτονική Ιταλία. Δηλαδή, σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που είτε είναι ενταγμένες και τυπικά σε Μνημόνια (Πορτογαλία), είτε εφαρμόζονται σ’ αυτές πολιτικές σαν να… ήταν σε Μνημόνια (Ισπανία, Ιταλία).
Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να προβάλει την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου των χωρών του Νότου, προκειμένου να αποκρουστεί το δόγμα της γερμανικής δημοσιονομικής ορθοδοξίας μέσω της λιτότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεκινήσει τα
ταξίδια του στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης, με πρώτο σταθμό τη Λισαβόνα. Θα ακολουθήσει αντίστοιχο ταξίδι στην Μαδρίτη και μετά στη Ρώμη.
Ψάχνουν συνομιλητές
Βεβαίως, το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί για… πολιτικούς λόγους. Με άλλα λόγια, στην Κουμουνδούρου ψάχνουν τους «ιδανικούς» συνομιλητές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην συναντηθεί μόνο με τις δυνάμεις της πορτογαλικής, της ισπανικής και της ιταλικής Αριστεράς. «Πρέπει να έχει επαφές και με εν δυνάμει πρωθυπουργούς, ώστε όλοι μαζί να πρωταγωνιστήσουμε σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη», σημειώνει στο matrix24.gr υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της Κουμουνδούρου.
Έτσι, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ψάχνουν ήδη τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, ώστε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί μεν και με άλλες δυνάμεις (Σοσιαλιστές-Σοσιαλδημοκράτες) εκτός της Αριστεράς, αλλά να είναι βέβαιο ότι οι εν δυνάμει συνομιλητές του δε θα είναι… «μνημονιακοί». Δε θα πρόκειται, δηλαδή, για δυνάμεις που βρίσκονται μεν στην αντιπολίτευση, αλλά υποστηρίζουν το μονόδρομο της πολιτικής λιτότητας, όπως, για παράδειγμα, ισχύει με κόμματα της ισπανικής αντιπολίτευσης.
Matrix 2
4