Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Θερμά λόγια Ομπάμα για την ΕλλάδαΤην αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της, εξέφρασε ο πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας σήμερα στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και την ελληνική κληρονομιά, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα».
«Κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της Δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων για να προσθέσει ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού. [...] Οι δύο λαοί έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στον δικό του χαιρετισμό, σημείωσε πως «η Ελλάδα και η ελευθερία
είναι έννοιες ταυτόσημες», ενώ αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εξήρε τη συμβολή των ομογενών για τη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. «Είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την ενίσχυση της ελευθερίας. Και προσευχόμαστε ότι μπορούμε όλοι να δούμε μια μέρα την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δύναμης της αγάπης», ανέφερε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Το παρών στην εκδήλωση, έδωσαν μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών, ελληνικής καταγωγής, καθώς και πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος.
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κόβουν 3 στους 4 δικαιούχους από το κοινωνικό μέρισμα!

Κόβονται οι 3 στους 4 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βάζουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κρι...