Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Στήριξη της ευρωπορείας της Τουρκίας

Πολιτική γενναιότητα από τις κυβερνήσεις Αγκυρας και Αθήνας ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός
Πολιτική γενναιότητα από τις κυβερνήσεις Αγκυρας και Αθήνας ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός
Ο πρώην πρωθυπουργός, προχώρησε κι ένα βήμα περισσότερο, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες «μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα τον 21ο αιώνα αντίστοιχο με της Γερμανίας και της Γαλλίας τον 20ό». Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι για να γίνει αυτό απαιτείται από τις κυβερνήσεις η επίδειξη πολιτικής γενναιότητας και ειλικρίνεια απέναντι στους λαούς των δύο χωρών.
«Αρκεί» -είπε χαρακτηριστικά- «και οι δύο κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να επιδείξουν πολιτική γενναιότητα και να απευθυνθούν στους λαούς τους με ειλικρίνεια. Υπάρχει ασφαλώς η δαμόκλειος σπάθη του Κυπριακού, η παράταση της εκκρεμότητας του οποίου
εξακολουθεί να δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα. Η επίλυσή του εξαρτάται εν πολλοίς από την τουρκική πολιτική», κατέληξε.
Για το Αιγαίο, θύμισε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Νταβός τον Φλεβάρη του '92 με τον Τούρκο ομόλογό του Σ. Ντεμιρέλ και είχαν συμφωνήσει «πως πρέπει να επιδιωχθεί η φιλική επίλυση των διαφορών μας...».
«Ετοιμαζόμουν να πάω στην Αγκυρα» -συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης- «για να υπογράψουμε και ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας που θα αντικατόπτριζε τα συμφωνηθέντα για να αρχίσουμε τον διάλογο στα διμερή... Δεν πραγματοποιήθηκε τότε αυτό το ταξίδι, γιατί ζήτησα να υπάρξει πρόοδος και στο Κυπριακό, που δεν επετεύχθη».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...