Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τσίπρας υπέρ "συμμαχίας του Νότου"



Την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην πορεία για την επέτειο της επανάστασης των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία.

«Πριν από 39 χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά, επέστρεψε στην Ισπανία. Σήμερα, χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή στον ευρωπαϊκό Νότο» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκη να επιστρέψει η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για μια «νέα Μεσογειακή Άνοιξη, που θα διώξει τα βάρη της λιτότητας από τους λαούς, θα βγάλει τους λαούς από αυτό τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων και θα ξαναφέρει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Τσίπρας προσθέσε ότι «Απόψε υποσχόμαστε ότι ενωμένοι θα παλέψουμε τη "δικτατορία της εποχής μας", η οποία δεν είναι εθνική - δεν είναι μια Ditadura Nacional - δεν είναι πολιτική, αλλά είναι ευρωπαϊκή και οικονομική και επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές», ενώ εκτίμησε ότι τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. «Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «θα είναι η δική μας μικρή συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη»
City press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...